El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ximo Puig mostra a Frankfurt el suport al sector tèxtil perquè puga optar a les ajudes per l’increment del gas

Visita institucional / Ajuntament Alcoi

Puig ha subratllat que, conscient d’aquesta necessitat de pal·liar la situació actual sobre el sobrecost del gas, la Generalitat destina 10 milions d’euros en ajudes al sector tèxtil.

Total suport institucional al tèxtil valencià a Frankfurt. Ximo Puig, Rafa Climent, Julia Company, Alberto Belda i Toni Francés, entre altres autoritats, han visitat Heimtextil per tal de conéixer encara més el sector i el seu potencial. Puig ha posat en valor la “resiliència” del sector tèxtil valencià, que pot competir en els mercats oferint “qualitat” i “sostenibilitat”.

Ximo Puig ha mostrat el suport del Consell al fet que el sector puga optar a les ajudes del Govern d’Espanya davant de l’increment de la factura energètica, de manera que puga fer front als elevats costos de producció. El Conseller d'Economia, Rafa Climent, ja ho havia reclamat fa uns dies. En aquest sentit, ha subratllat que, conscient d’aquesta necessitat de pal·liar la situació actual, la Generalitat destina 10 milions d’euros en ajudes al sector tèxtil.

Aquesta fira alemanya, segons la Generalitat, reuneix en aquesta edició de 2023 més de 2.200 expositors internacionals de 50 països, 102 dels quals són d’Espanya, el 6é país amb més presència.

Distintes empreses de les nostres comarques, amb la patronal ATEVAL, participen en una de les fires més importants del món. Puig indica que s’ha obert un espai de col·laboració amb la institució que acull el certamen Heimtextil perquè la Comunitat Valenciana siga referent del tèxtil internacional en Fira València cada mes de setembre. Al territori valencià, el tèxtil crea 22.000 llocs de treball directes i genera un volum de negoci anual de més de 2.200 milions d’euros.

Cal recordar que més de la meitat de tots els expositors espanyols en Heimtextil procedeixen de la Comunitat Valenciana, i ha subratllat la “tasca extraordinària” exercida per Ateval per a fomentar la unitat empresarial.