El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ximo Puig no descarta l'Estat d'Alarma en algunes zones encara que "dependrà de l'evolució de la Covid-19"

Marzá, Puig i Baceló / Senyal GVA

Respecte a la jornada continua o partida, cada centre tindrà la que tinguen l'any anterior. Els horaris seran els mateixos que el curs anterior.

El 7 de setembre és una data marcada per professors, mares, pares i, no cal dir-ho, alumnes per tornar als col·legis. El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb la presència dels consellers d'Educació i Sanitat, Vicent Marzà i Ana Barceló, respectivament, ha tornat a dir que "volen la màxima presencialitat possible" en els col·legis. En la mateixa compareixença de premsa ha deixat la porta oberta a aplicar l'Estat d'Alarma en algunes zones "depenent de l'evolució de la pandèmia".

Cal destacar que Pedro Sánchez ha "passat la pilota" a les Comunitats Autònomes en cas de voler fer servir l'Estat d'Alarma en tot el territori o en alguns. De tota manera, Ximo Puig indica que la situació de la Covid-19 "estem en una situació controlada, que no satisfactòria".

La tornada al col·legi serà "amb la màxima presencialitat possible". És el missatge que van dir des del Consell el 29 de juliol i hui han repetit el mateix. A més, Puig assegura que "hi ha la màxima seguretat possible per a la tornada a les aules", encara que "hem d'atendre a les autoritats sanitàries i protocols".

Respecte a la jornada continua o partida, cada centre tindrà la que tinguen l'any anterior. Vicent Marzá indica que "no hi ha risc zero", pero volen "espais el més segurs possibles". 


En la reunió mantinguda entre presidència, Sanitat i Educació han acordat una comissió de seguiment permanent per facilitar la comunicació i coordinació. Puig assegura que "la comunitat educativa va estar sempre atesa i participant del desenvolupament del curs escolar".


Un altre dels acords ha sigut una campanya d'informació potent per part d'Educació i Sanitat també està preparant un 'call center' per si la ciutadania té més dubtes. Puig ha volgut emfatitzar la "corresponsabilitat" de tothom i ha dit que "no podem perdre més temps i no podem que fracasse el futur dels xiquets per culpa de la covid".