El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xiquets entre 10 i 18 anys participen en l'edició valenciana del Technovation Challenge en la UPV

Xiquets entre 10 i 18 anys participen en l'edició valenciana del Technovation Challenge en la UPV / UPV
Els escolars tindran 12 setmanes per a desenvolupar el seu projecte i ho defensaran en abril.

 200 xiquetes participen en l'edició valenciana del Technovation Challenge en la UPV, on podran desenvolupar el seu projecte durant 12 setmanes per a defensar-ho en abril.

El repte internacional Technovation Challenge, que anima a les xiquetes a introduir-se en el món de l'emprendiment i la programació, ha començat en la UPV i està recolzat per l'ONU, Google, Tova i Oracle, entre altres. En ell participen 200 xiquetes entre 10 i 18 anys que repartides en diferents equips de 5, desenvoluparan una app per a solucionar un problema de la seua comunitat.

Treballaran en el projecte durant 12 setmanes i, a la fi d'abril, defensaran el seu treball davant un jurat per a passar a la final internacional en San Francisco (EUA).

La participació ha sigut espectacular, de 20 equips que s'esperaven, a més de 45 que s'han inscrit. Les xiquetes tindran 12 setmanes per a treballar en un projecte, en el qual donaran forma a una idea que es convertirà en una app, per a després estructurar un pla de negoci per a llançar el projecte al mercat i defensar-ho davant un jurat per a passar a la final internacional.

Òbviament tots els equips, comptaran amb l'assessorament d'un mentor individual, encarregat d'estructurar les sessions de treball i ajudar al fet que la idea progresse.

L'objectiu és inculcar a la població femenina l'interès per la tecnologia i, a la llarga, reduir l'enorme bretxa de gènere que, en l'actualitat, es produeix en l'àmbit de les enginyeries.