El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xiquets i xiquetes d'Alcoi: comencen els dies més màgics del Nadal Alcoià

Adoració / Ajuntament
25 anys del Ban, Campament Reial i la Cavalcada més antiga d'Espanya

Els Reis d'Orient ja saben qui s'ha portat bé i qui no. Aquest dijous 4 de gener a les 19 h, l'Ambaixador Reial, acompanyat per un seguici de torxes i burretes, llegirà el Ban Reial. Ja el divendres 5 de gener, els Reis deixen visitar un any més el seu campament i a les 19 h arrancarà la CXXXIII Cavalcada. ARAMULTIMÈDIA oferirà un complet seguiment dels actes centrals del Nadal Alcoià amb vídeos

Els Reis d'Orient ja saben qui s'ha portat bé i qui no. Ja s'apropen a les serres que envolten Alcoi i la Mariola. Aquest dijous 4 de gener a les 19 h, l'Ambaixador Reial, acompanyat per un seguici de torxes i burretes, llegirà el Ban Reial. Cal recordar que se celebra el 25 aniversari d'aquest acte tan genuí. A les 18 h, el Tio Piam farà el seu ban. Aquest acte s'ha dignificat amb activitats prèvies. L'encarregat de llegir el Ban Reial inèdit del poeta Joan Valls serà Joan Xavier Gisbert.

Després del ban i de deixar les missives, hora de llegir les cartes que grans i xiquets han deixat. Cal recordar que els 'Samarita' i l'Esquadra de Negres de la Filà Verds han organitzat un concurs de cartes gegants.

El divendres 5 de gener, a partir de les 9 h., els Reis d'Orient obrin el seu Campament perquè tothom puga gaudir de l'ambient d'il·lusió previ a la Cavalcada. Vora 8.000 persones podran gaudir d'aquest Campament presencialment, encara que l'Associació Cultural Samarita ha habilitat un enllaç a internet per viure el Campament Reial en directe.

La Cavalcada més antiga d'Espanya, amb 133 anys d'història, començarà a les 18 h des d'El Camí en el seu recorregut habitual fins al Centre Comercial Alzamora. Abans, en la Plaça Espanya, tindrà lloc l'adoració. Melcior, Gaspar i Baltasar aniran acompanyats de tres entitats alcoianes com són la Filà Contrabandistes, el CF Pista i l'Unión Alcoyana Seguros. Una gran quantitat de patges seran els encarregats de portar la il·lusió directament a les cases amb les característiques escales roges que formaran una estampa perfecta amb l'enramada del Nadal Alcoià. A 2017, van ser vora 96.000 persones les que gaudiren de la Cavalcada d'Alcoi, segons xifres de l'Ajuntament.

ARAMULTIMÈDIA oferirà un complet seguiment dels actes centrals del Nadal Alcoià amb vídeos. Perquè el 4 i 5 de gener tot es desenvolupe amb normalitat, augmenten els efectius en seguretat i també hi ha talls al trànsit i modificacions en el bus urbà, com es pot veure al document adjunt sota la fotografia de la Cavalcada.