El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xiquets i xiquetes d'Alcoi, prepareu les cartes! Vora 1.200 persones participaran al Ban Reial

Burretes amb patges / AM

L'acte començarà a les 19 h des de la Font Redona i farà el recorregut habitual.

Aquest acte tan important per a xiquets i majors compleix 26 anys en 2019. Seran unes 1.200 persones les que donen forma a aquesta desfilada tan genuïna del Nadal Alcoià. Ferran Cano i Jesús Trelis han fet possible el Ban.

Els Mags d'Orient ja estan molt prop de les serres de les nostres comarques. Però abans, anunciant la seua arribada, estarà l'Ambaixador aquest divendres 4 de gener. El Ban Reial és el segon dia de la Trilogia Nadalenca que iniciaren les Pastoretes i finalitzaran amb la Cavalcada més antiga d'Espanya aquest dissabte 5 de gener.

A les 19 h d'aquest divendres, arranca la desfilada del Ban Reial. Segons informació facilitada pel regidor de Cultura, Raül Llopis, a ARAMULTIMÈDIA, el Ban comptarà amb unes 1.200 persones, de les quals 400 serà l'anomenat 'poble'. El personatge que tot el món espera és l'Ambaixador Reial, en aquesta ocasió encarnat pel comunicador Ferrán Cano. El text ha estat escrit pel periodista Jesús Trelis. I en finalitzar el ban, arriba el moment esperat per tots els xiquets, l'instant en què s'aborden totes les burretes per aconseguir deixar la seua carta en les bústies. Aquest mitjà digital oferirà un complet resum en vídeo d'aquest entranyable acte.

Temperatures gèlides però sense pluja

Les precipitacions no es deixaran veure a Alcoi durant el Ban i la Cavalcada, segons es pot veure a la web de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Malgrat que no hi haurà pluja, si que hi haurà temperatures molt baixes on s'arribarà als 2 graus durant la desfilada. Per al dia 5 i 6 de gener, es manté aquesta previsió.