El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona acull un festival internacional de trompeta

El Festival també comptarà amb concerts d'elit gratuïts que se celebraran totes les nits en el Barranc de la Font. El promou el trompetista xixonenc Edgar Zaragoza.

Entre el 29 de juliol a l'1 d'agost se celebra el primer Festival Internacional de Trompeta Ciutat de Xixona. Amb 30 trompetistes procedents de tots els racons de l'Estat espanyol.

Hi haurà concets, però també sessions formatives; en concret un curs imprtit per prestigiosos trompetistes de talla internacional com ara Manuel Blanco Solista Internacional, Professor en Reina Sofia, UAX i LICEU.i Trompeta Principal de l'Orquestra Nacional d'Espanya. També José María Ortí, durant més de 40 anys solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya i Catedràtic del Real Conservatori Superior de Música de Madrid i Conservatori Superior de Música de València. José Antonio García Sevilla, catedràtic de trompeta en el  Real Conservatori Superior de Música de Madrid i director de la Facultat de Música de la UAX; i  José Manuel Escobar, solista d'ADDA SIMFÒNICA, Ppofessor del Conservatori Superior de Música de Castella-la Manxa i Professor Assistent en Brass Academy Alacant.

 


Dins del festival se celebrarà un concurs per a una beca de 8.000 euros donats per la ‘Fundació Ciutat de Requena’ per a fer el Màster d'Interpretació i Investigació Performativa en la Universitat Alfons X El Savi de Madrid, un premi que l'any passat va guanyar el trompetista xixonenc Edgar Zaragoza, impulsor d'aquest projecte.

El Festival també comptarà amb concerts d'elit gratuïts que se celebraran totes les nits en el Barranc de la Font.

Juntament a l'Ajuntament de Xixona, el certamen compta amb la col·laboració i patrocini de més de 50 empreses, comerços i restauradors de la localitat.