El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona celebra la seva Entrada de Moros i Cristians aquest dissabte

Les 10 filaes xixonenques recorreran els carrers del poble fins ben a prop de les 12h de la nit.

El diumenge serà el torn de les Ambaixades i la retreta i dilluns serà el judici sumaríssim al moro traïdor. L'Entrada arranca aquest dissabte a les 18h de la vesprada.

Les ganes de festa ja es respiren a l’ambient de Xixona. Unes festes que son considerades d’interès turístic provincial a la Comunitat Valenciana. L’Entrada de Moros i Cristians arranca els actes festers aquest dissabte 20 d’agost a les 18h de la vesprada. Els festers de l’any son en aquesta ocasió, Vicente Sala i Adolfo Llinares, ells seran qui declamaran les paraules que suposen l’arrancada de les tropes.

Les 10 filaes xixonenques recorreran els carrers del poble fins ben a prop de les 12h de la nit. Els Llauradors son en aquesta edició del 2022 els capitans del ban cristià, mentre que al ban moro ho son els Marrocs. El mateix dia de l’entrada, a primera hora del matí es farà la presentació de las bandes de música, que interpretaran l’himne de festes. A continuació, els festers participaran de la tradicional ‘banyà’ pel casc antic. Les festes es podran seguir online mitjançant el Youtube de l’Ajuntament de Xixona.

El diumenge serà el dia de les Ambaixades i per la nit la retreta, on es posa a prova l'enginy i l'humor dels festers amb les disfresses.

El dilluns serà el judici sumaríssim al moro traïdor, en el qual els Moros Grocs protagonitzen una història d'amor i traïció. Es tracta d'un acte que sempre desperta una gran expectació i que compta amb més de cent anys d'antiguitat.

Un cap de setmana ple d’alegria i ganes de carrer.