El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona consulta amb el seu veïnat com millorar el nucli històric

Reunió de treball al nucli històric de Xixona.

El qüestionari pot emplenar-se en el web municipal xixona.es i en regeneracascoxixona.

L'Ajuntament de Xixona ha posat en marxa una enquesta en línia -activa fins al 17 de maig- perquè el veïnat col·labore en la millora del disseny i l'ús d'espais públics del nucli històric del municipi.

El qüestionari pot emplenar-se en el web municipal xixona.es i en regeneracascoxixona; amb ell volen recollir les idees i opinions dels veïns per a consensuar les actuacions que han de dur-se a terme dins del pla de regeneració urbana del barri antic de la ciutat.

Algunes de les preguntes que es plantegen en l'enquesta tenen a veure amb la destinació de solars i edificis en ruïna, així com amb la manera de fer valdre del patrimoni de l'eix urbà, que va des de l'avinguda de la Constitució fins al castell de Xixona.

L'Ajuntament ha preparat també unes fitxes educatives que s'enviaran als alumnes de tots els col·legis, per tal de conéixer el punt de vista dels més joves; i durà a terme una campanya d'informació a través de les xarxes socials, panells informatius i bústies perquè tots els ciutadans tinguen l'oportunitat de traslladar la seua opinió respecte a la millora del barri antic.

La regidora d'Urbanisme, María Teresa Carbonell, ha explicat que l'objectiu d'aquest projecte és concretar de manera col·laborativa propostes per a millorar l'entorn urbà amb "idees capaces d'activar el teixit comercial, millorar la qualitat de vida dels veïns i atraure a nova població".