El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona convertirà la històrica Casa Rovira en la nova Biblioteca Municipal

La Casa Rovira

La Casa Rovira és un edifici senyorial de la segona meitat del segle XVIII.

L'Ajuntament de la vila torronera ha aprovat l'adjudicació de les obres de rehabilitació de la Casa Rovira perquè aquesta puga acollir la nova biblioteca municipal. Els treballs tindran una duració de 9 mesos, i el seu cost serà superior a 1.155.866 €.

Segons informen des de l'Ajuntament, "el trasllat de la biblioteca a aquest emblemàtic edifici ve motivat per la impossibilitat de continuar en la seua actual seu, la Casa del Cuarnero, que no compta amb la grandària necessària exigida per a formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat Valenciana".

La nova instal·lació comptarà amb quatre plantes. La planta 0 tindrà accés a un pati que podrà ser utilitzat de manera independent a la biblioteca. La recepció estarà en la primera planta, que comptarà amb la zona de taulell i préstec de llibres, zona infantil i juvenil. A la planta 2 hi haurà diverses sales per a públic adult, sala de lectura, sala d'ordinadors i prestatgeries. Finalment la planta 3 es reservarà com a sala de dipòsits, dues sales d'estudis i comptarà també amb una sala multiusos.

La Diputació d'Alacant ha finançat 950.000 € de total del cost de l'obra. Cal dir també que l'adjudicació ha sigut aprovada en una sessió extraordinària del plenari municipal, amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Més Xixona, i els vots en contra de Ciutadans i PP.

La regidora de Biblioteca i Patrimoni Històric, María Teresa Carbonell, explica que "l'única manera de mantenir el nostre patrimoni històric és donar-li ús i fer-lo valdre. En aquest sentit, la Casa Rovira compta amb la grandària i requisits exigits per al seu ús com a biblioteca, i el trasllat ha estat validat per la bibliotecària i l'arxiver, entre altres tècnics municipals".