El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona dissenya una variada oferta cultural i d'oci per als caps de setmana d'estiu

  • La programació cultural de Xixona ofereix una gran varietat de concerts, teatres, espectacles i propostes lúdiques i esportives, per als cap de setmana del mes d'agost.

L'Ajuntament de Xixona ha organitzat un programa ple d’activitats socioculturals per a aquest estiu amb l’objectiu de que els veïns puguen gaudir de tota mena d'activitats sense haver d'eixir de la localitat. Per aquest motiu, el consistori ha reforçat l'agenda cultural que organitza cada trimestre perquè en aquests mesos hi haja espectacles tots els caps de setmana.

Una de les activitats més rellevants que ha tingut el programa, ha sigut el Festival Internacional de Trompeta “Ciutat de Xixona”, que va finalitzar el passat cap de setmana. No obstant, encara es pot gaudir de música amb concerts de grups musicals com el que donarà “La Fúmiga” el pròxim 20 d’agost. Aquest grup valencià s'ha convertit en un referent en l'escena valenciana, amb la seua aposta per la fusió de la música de banda i els sons més alternatius amb un marcat caràcter festiu i mediterrani.

El públic també podrà vibrar amb l'actuació de “Tardor”, un dels grups de pop-rock més populars de la Comunitat, que estarà en concert el dissabte 14 d'agost amb "El mal pas”, el seu últim treball discogràfic.

El rock serà de nou el plat principal el dijous 19 d'agost amb la banda xixonenca “Mugroman, que presentarà en directe les seues noves cançons i videoclips. A més, l'agenda musical de Xixona es completarà amb els concerts de la Big band “Cotijazz” el pròxim diumenge 8 d’agost.

Per una altra banda, cal destacar que les formacions locals, no faltaran a la cita. El grup local de la Unió Musical de Xixona també participarà en la cita i amb un concert molt especial que comptarà amb la col·laboració del reconegut cantaor de Xàtiva Pep Gimeno “Botifarra el pròxim 13 d’agost en el “Barranc de la Font”.

Dos dies més tard en el mateix escenari, l’Agrupació Artísticomusical El Treball de Xixona tornarà a participar en l'esdeveniment cultural xixonenc.

Teatre i circ
El programa cultural també inclou propostes escèniques com “Emportats” de la “Trócola Circ”, guardonada com a millor obra en la categoria de circ dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes de 2018, que tindrà lloc el dissabte 7 d’agost. 

El teatre humorístic també ocupa un lloc destacat en l'agenda cultural de Xixona amb el monòleg de “La nit és comèdia” i l'obra “Senyores al bingo!”, del grup de teatre alacantí “Improvivencia” el dissabte 28 d’agost.

El record a les festes de moros i cristians tampoc podia faltar en aquesta agenda. La "Colla de Dimonis Rafolins de l´Alqueria” presentarà el diumenge 22 “Festa, foc i poble”, un correfoc estàtic de llums i color que portarà als veïns els millors records de les festes patronals de Xixona, cancel·lades per la pandèmia.

Per una altra banda, l'agenda estiuenca organitzada per l'Ajuntament de Xixona compta també amb propostes lúdiques i esportives com a tirolina, ràpel, barranc aquàtic o tir amb arc. A més, hi ha cursos d'anglés de diferents nivells per als qui prefereixen aprofitar les setmanes estivals per a continuar formant-se.