El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona dona la benvinguda a les capitanies d'aquest any

Reyes Candela/Ajuntament de Xixona

També es donarà a coneixer l'encarregat de l'himne i els noms de festers de l'any

Els actes de festes de Xixona donen inici aquest dissabte dia 14 de juliol a les 21 hores al Barranc de la Font on donaran a conèixer les capitanies dels dos bàndols.

Els actes de Moros i Cristians de Xixona s'iniciaran aquest dissabte 14 de juliol a les 21 hores al parc del Barranc de la Font, on es proclamaran les capitanies mora i cristiana. Per una banda, com a representants cristians seran Leticia i María José Cerro que són integrants de La Canyeta, i del bàndol moro seran Roció Garcia i Mercedes Soler, la filà Moros Grocs.

També es donara a conèixer el noms dels festers de l'any, càrrec honorífic que li donen a dos festers, i també es donara el nom de qui serà l'encarregat de dirigir l'himne de festes.

Un altre moment a destacar serà la lectura del pregó, a càrrec de la historiadora de Xixona Reyes Candela. I una vegada que es donen tots els càrrecs, tindrà lloc les primeres desfilades, i el 21 de juliol al matí al carrer del Raval i a la vesprada-nit a l'avinguda de la Constitució es realitzaran les desfilades de les 10 filaes.

La festa de Xixona tindrà lloc entre el 18 i el 20 d'agost, on l'entrà, el moment més esperat i multitudinari de les festes xixonenques, serà el 18 a les 18:00.