El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona frena l'avanç del cactus invasor

Accions per a controlar la proliferació de la planta.

Aquest cactus invasor s'estén amb molta rapidesa i impedeix l'accés a aquells llocs en els quals creix de manera descontrolada

L'Ajuntament de Xixona ha invertit 6.000 euros en les tasques d'erradicació de la 'Cylindropuntia', una planta coneguda com el cactus invasor.

El consistori s'ha vist obligat a acudir a una empresa especialitzada a causa de la dificultat i perillositat del tractament, i per a garantir un resultat que done solució a les queixes dels veïns. Els treballs suposen una inversió de 6.000 euros i s'estan realitzant en tres fases.

Aquest cactus invasor s'estén amb molta rapidesa i impedeix l'accés a aquells llocs en els quals creix de manera descontrolada. També provoca danys en el sòl i pot ser perillós per als vianants, la flora i la fauna local.

L'alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha explicat que "la proliferació invasora d'aquest cactus suposa un problema mediambiental greu pel seu ràpid creixement". A més, la presència d'aquesta espècia invasora altera els paisatges naturals de la zona i perjudica la flora i la vegetació autòctones, que han de competir pels recursos hídrics i d'hàbitat.