El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona inaugura la seua 11a Fira de Nadal

Més de 80.000 persones s'espera que s'apropen a Xixona fins al 8 de desembre per a visitar la seua Fira de Nadal. L'11a edició d'aquesta Fira s'ha inaugurat aquest dijous, amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, i d'altres autoritats que han fet un recorregut pels quasi 100 estands que s'han instal·lat a l'avinguda de la Constitució.

Puig ha fet valdre la "capacitat d'innovació i d'internacionalització" de la indústria torronera, i ha destacat el seu paper clau en les exportacions valencianes, que d'acord amb les estimacions del President superaran els 30.000 milions d'euros al llarg de 2019. "Tots els productes del Nadal estan relacionats amb la nostra comunitat", ha recordat Ximo Puig, fent referència al torró, les joguines o el cava, com productes autòctons de la indústria valenciana. En aquesta línia no ha oblidat la tasca de les empreses familiars amb una arrelada tradició, i que en el cas de Xixona ha fet que els "seus productes siguen reconeguts en una part fonamental d'Europa i del món".

L'alcaldessa del municipi, Isabel López, ha destacat la capacitat de les empreses torroneres "per innovar i per saber tirar endavant a pesar de les dificultats", i ha mostrat el seu compromís per "cuidar els sectors que s'han sabut mantenir tota la vida, i que han portat el nom de Xixona i tota de la comunitat arreu del món".

Una Fira farcida d'activitats

La d'enguany es presenta com l'edició amb més activitats paral·leles que mai. Hi haurà tallers, contacontes i zona d'atraccions per als més xicotets, així com una sala de lactància al Teatret. Podrem visitar el Betlemet al pont d'Alacant, o pujar al tren nadalenc de Vectalia. Podem conéixer Xixona amb visites guiades i teatralitzades, o amb la projecció de vídeos i documentals. I hi haurà molta música: dolçaines i tabals, guitarra, trompeta, cercaviles i danses.