El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona inicia el procés per a tindre la seua Agenda Urbana 2030

Reunió de l'Agenda Urbana 2030
  • Els objectius de l'Agenda Urbana 2030  persegueixen la igualtat entre les persones, protegir el planeta i assegurar la prosperitat. A més, aquest pla identificarà i prioritzarà les necessitats dels veïns i veïnes del municipi.

El pla es va presentar en el saló de plens de l'Ajuntament de Xixona el passat 29 de juliol i pretén que la localitat siga referent en sostenibilitat, digitalització, ocupació i transparència, i que estiga oberta a la participació i alineada amb els objectius de l'Agenda 2030 d'Espanya i Europa.

L'Ajuntament de Xixona ha iniciat el procés per a començar a elaborar l'Agenda Urbana de Xixona 2030. El resultat d’aquesta agenda, serà el disseny d'una estratègia d'implementació que recollirà el model de ciutat per a la dècada vinent i que alinearà les polítiques i els projectes municipals amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU (ODS), posant en valor la gestió sostenible de l'Ajuntament.

Aquests objectius persegueixen la igualtat entre les persones, protegir el planeta i assegurar la prosperitat. L'Agenda 2030 identificarà i prioritzarà les necessitats dels veïns i veïnes del municipi. Per a això, es buscarà la participació ciutadana, de les associacions i els comerciants, recaptant la seua opinió i involucrant-los en el procés i presa de decisions dels desafiaments de Xixona per als pròxims anys.

La presentació del projecte va tindre lloc en el saló de plens de l'Ajuntament i l'alcaldessa, Isabel López, va indicar: ”serà el full de ruta que convertisca Xixona en el municipi que tots els veïns dissenyem, de forma consensuada, des del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el Pacte Verd Europeu”.

Aquesta iniciativa prestarà especial atenció a la identitat pròpia de la ciutat i dissenyarà les línies d'actuació perquè Xixona siga un municipi referent en sostenibilitat, digitalització, ocupació i transparència, obert a la participació i alineada amb els objectius de l'Agenda 2030 d'Espanya i Europea, fonamentalment per a poder accedir a ajudes i finançament de la Unió per a qualsevol mena de projecte.

L'Agenda Urbana de Xixona es desenvoluparà en diferents àrees; Xixona Ciutat Patrimonial; Xixona Sostenible, Resilient i Eficient; Xixona Dinamitzadora, Innovadora, Industrial i Emprenedora; Xixona Solidària, Inclusiva, Diversa i Amable; Xixona Ciutat Intel·ligent i Xixona Oberta i Transparent.

La regidora de Medi Ambient i Agenda 2030, Ainhoa López va afirmar: “l'Agenda Urbana de Xixona és una iniciativa per a promoure un desenvolupament sostenible, però no sols mediambiental sinó econòmic i social, on tots els nostres veïns participaran en la confecció del mateix”.

L'Agenda Urbana 2030, es desenvoluparà en quatre fases (assentament de bases, diagnòstic, definició del pla de localització i implementació) i Omawa serà consultora especialitzada que durà a terme la redacció del Pla. L'Ajuntament treballa des de fa anys en la planificació i implantació de mesures de sostenibilitat de manera transversal en totes les àrees municipals a través de diversos plans d'intervenció i amb l'Agenda Urbana 2030 es dona un nou impuls per a continuar avançant en la mateixa línia.