El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona llança una campanya publicitària d'agraïment i suport al comerç

Cartell de la campanya publicitària

Des de l'Ajuntament, s'està estudiant la posada en marxa d'altres mesures per ajudar al comerç, que passarien per la bonificació d'impostos i la convocatoria d'ajudes per als afectats per l'ERTE

L'Ajuntament ja havia pres altres mesures com destinar 200.000€ a ajudes per autònoms, microempreses i pymes o suprimir la taxa de terrasses fins a setembre de 2021

L'Ajuntament de Xixona, en col·laboració amb l'AEX, ha posat en marxa una campanya publicitària per a conscienciar a la població sobre la importància de consumir en el comerç local i, així, combatre els efectes perjudicials que l'estat d'alarma i la nova normalitat han tingut sobre les tendes i serveis del municipi. 

L'alcaldessa, Isabel López Galera, ha agraït que durant l'estat d'alarma hagen continuat prestant servici, adaptant-se a las circumstàncies per fer el confinament un poc més fàcil.

Les principals accions seran la col·locació de cartells i mupis i la difussió d'un vídeo, en el qual els protagonistes són els propis comerciants, amb un missatge que serveix per agrair-los el treball d'aquests mesos.

L'Ajuntament ha impulsat altres mesures per pal·liar els efectes del coronavirus, com la suspensió de la taxa per ocupació de vía pública, que permetrà als establiments amb terrasses estar excempts d'eixe pagament fins a setembre de 2021. També s'ha destinat una partida amb 200.000€ a ajudes econòmiques de fins 2.000€ per autònoms microempreses i pymes. 

"Sempre estem en contacte directe amb l'AEX per conèixer les necessitats dels comerciants i desenvolupar accions conjuntes i, en aquests mesos encara més", ha explicat el regidor de Comerç, Ricardo Mira.

Per la seua part , el director de l'AEX, Alfonso Gutiérrez, s'ha mostrat prudent i amb esperança. "El que portem de juliol està sent molt millor que els mesos anteriors, però al no tindre festes de moros i cristians, pot fer que aquests mesos siguen fluixos"

Des de l'Ajuntament, s'està estudiant la posada en marxa d'altres mesures per ajudar al comerç, que passarien per la bonificació d'impostos i la convocatoria d'ajudes per als afectats per l'ERTE.