El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oratge respecta les entrades de Moros i Cristians de Xixona, que atrauen centenars de turistes

La desfilada es va allargar passades les dotze i mitja de la nit

Grans entrades mora i cristiana les celebrades aquest dimecres a Xixona, on l'oratge ha respectat tota la desfilada que es va allargar fins a les dotze i mitja de la nit. Les capitanies van lluir i van presentar uns seguicis molt originals amb ballets, carrosses i esquadres especials

Entre les 18 hores iles dotze i mitja de la nit, centenars de festers i festeres de Xixona han honrat Sant Bartolomé i Sant Sebastià en unes entrades compensades, ordenades i amb grans càrrecs de la mà dels Moros Grocs (capitanes mores) i de La Canyeta (Capitanes Cristrianes). Es dona la circumstància que els càrrecs principals -les dues capitanies- les han representades dones.

Ballets, carrosses i moltríssima música per a una vesprada-nit on no va ploure finalment i on va regnar l'alegria. Centenars de turistes de la Costa i també de l'interior d'Alacant i València han omplit el recorregut de les entrades, especialment l'Avinguda de la Constitució.

Es nota la millora de la situació econòmica amb la participació de més festers i bandes de música.

Al voltant de mil festers i festeres participaren de les entrades que començaren a les sis de la vesprada i que es pogueren seguir des de qualsevol racó del món per mitjà de la retransmissió per Internet prevista per l'Ajuntament. 35 bandes amenitzaren la vesprada-nit acompanyant les múltiples esquadres. 

Els festers d'honor, encarregats de donar inici a les entrades des del principi del recorregut foren Josep Francesc Arques i Juan Francisco Sanz. 

 

 

La Canyeta, filà de  la capitania cristiana, va presentar un simpàtic seguici amb un grup de moros que tractaven de guanyar´-se a la força la llibertat. Una carrossa amb forma d'aguila portava les dues capitanes: Maria José i Leticia Cerro.

Els moros

Pel que fa als moros, desfilaren amb celeritat, tot i que al tram final es va registrar un xicotet tall. Els moros grocs representaren amb èxit la capitania. Esquadres espectaculars, una d'elles amb 'cap batidor' . Ballet suggeridor i una ballarina que caminava sobre el foc. Una espectacular carrossa ornamentada amb teles àrabs tancaven l'entrada amb les capitanes: Mercedes Soler i Rocío Garcia.