El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona, més prop de ser la seu del Centre d'Investigació de Gelat Artesanal Europeu amb una cessió de terrenys de l'IVACE

Visita del conseller Climent a Xixona / GVA Economia

El Parc Empresarial L’Espartal III, en un dels entorns de major tradició del sector agroalimentari de la província.

L'IVACE cedirà sòl industrial a l’Ajuntament de Xixona per a la implantació d’un Centre d’Investigació de Gelat Artesanal Europeu. Així ho ha anunciat el conseller d'Economia, Rafa Climent, en una visita al municipi terroner. Climent ha mantingut junt amb la directora general de l’IVACE, Júlia Company, una reunió amb l’alcaldessa de la localitat, Isabel López, i el president de l’Associació ANHCEA, Miquel Marco.

El projecte del nou centre d'investigació agroalimentari el desenvoluparà l’Associació Nacional Empresarial d’Elaboradors Artesans i Comerciants de Gelats i Orxates de Xixona (ANHCEA) . Climent ha detallat que es tracta de la parcel·la E4, propietat de l’Ivace, amb una superfície de 2.174,76 m² “que l’Ajuntament cedirà al seu torn a ANHCEA, per al desenvolupament i instal·lació del centre”.


La parcel·la serà cedida "gratuïtament i durant 99 anys el dret de superfície d'una parcel·la de sòl industrial del Parc Empresarial L’Espartal III a l’Ajuntament de Xixona per a la implantació d’un Centre d’Investigació de Gelat Artesanal Europeu". El Parc Empresarial L’Espartal III, en un dels entorns de major tradició del sector agroalimentari de la província d'Alacant.

Rafa Climent assegura que aquesta instal·lació “incrementarà la competitivitat del sector i actuarà com a un importantíssim pol d’atracció per a la implantació de noves indústries en L’Espartal III i afegirà més valor afegit al parc empresarial”. A més, ha afegit que “aquest projecte és un exemple de la col·laboració entre diferents administracions: Conselleria d’Economia Sostenible, l’Ivace, l’Ajuntament de Xixona, l’Associació ANHCEA i la Diputació d’Alacant”.


Climent ha recordat que el sector gelater “és un sector industrial estratègic de gran potencial i generador d'ocupació, amb un gran arrelament i tradició en l'economia de la província i en el municipi de Xixona que es veurà reforçat amb un espai propi per a activitats formatives, d'investigació i serveis del sector artesanal gelater i orxater”.


En aquest sentit, ha afirmat que la implantació del centre d'investigació “repercutirà també en la resta d'empreses ja implantades al Parc Empresarial que podran beneficiar-se i intercanviar sinergies, coneixements i experiència, contribuint així a l’objectiu de l’economia circular”. Per al conseller, “aquest projecte emblemàtic ajudarà a diferenciar els nostres productes artesans i autòctons i contribuirà a visibilitzar-nos en el món”.