El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona obri la piscina municipal però només podran entrar els socis i hauran de reservar torn prèviament

Piscina municipal Xixona

Per a ser soci hi ha que dirigir-se a l'oficina d'atenció al ciutadà, a través del telèfon 965610300 o al correu electrònic oac@xixona.es

La Regidoria d'Esports ha invertit 11.100€ en la impermeabilitzactó del vorell de la piscina, que presentava fugues

L'Ajuntament de Xixona ha obert les portes de la piscina municipal després d'haver acabat les obres per reparar unes fugues en el sobreeixidor que provocaben filtracions i pèrdua d'aigua. Açò ha suposat una inversió de 11.100€, i es va allargar més del que es va preveure a causa de les inclemències meteorològiques i l'Estat d'Alarma.

La Regidoria d'Esports ha tingut que dur a terme un pla de contigència amb noves normes per garantir la seguretat davant la COVID-19 i que puga estar oberta tot l'estiu, en concret fins al 13 de setembre, de dilluns a divendres i de 9 a les 21 hores. Aquesta és la nova normativa:

  • Només podran accedir els socis de les instal·lacions esportives municipals i, obligatòriament, hauran de reservar torn prèviament per telèfon.
  • Cada dos hores es tancarà la piscina per desinfectar totes les zones, com els banys, vestidors, bancs i baranes. 
  • S'ha reduït l'aforament màxim fins 50 persones i s'han establit torns d'entrada: quatre torns de dos hores per al bany, tres torns de 45 minuts per a nade lliure i dos torns de classes de aquagym per a 15 alumnes.
  • A l'entrada de la piscina es prendrà la temperatura i els usuaris es tindran que desinfectar les mans i el calçat. També tindran que dur mascareta i podran utilitzar els vestidors (les dutxes no) i els aseos

El Regidor d'Esports, Cristian Sirvent , ha explicat que "la situació que estem vivint ens obliga a ser prudents i prendre decisions excepcionals", també ha afegit que si els usuaris compleixen amb les mesures i s'observa una evolució positiva, es podrà augmentar l'aforament.

Per poder obrir la piscina, enguany s'han contractat a més treballadors que en 2019, sumant un total de 12 treballadors entre socorristes, personal de neteja, conserges i revisors, que són els que s'encarregaran de desinfectar-ho tot i controlar l'accés d'entrada i l'interior del recinte. 

Cal mencionar, que per a ser soci hi ha que dirigir-se a l'oficina d'atenció al ciutadà, a través del telèfon 965610300 o al correu electrònic oac@xixona.es. Les quotes estan bonificades per als menors de 16 anys, els majors de 65 i les persones amb discapacitats i famílies. 

També hi ha que destacar que es pot jugar en les pistes de tenis simultàneament, tant individuals com dobles, en el frontó es permet el joc un contra un i s'obriran la pròxima setmana tres de les cinc pistes de petanca. A més, els esportistes federats poden entrenar de manera individual o grupal, encara que sense jugar partits o realitzar altres exercicis que suposen contacte físic.