El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona posa en marxa una aplicació per recollir residus de gran volum porta a porta

Isabel López, Cristian Sirvent i Pablo Martínez / Aj. Xixona

El servei es presta la nit dels dimarts, dimecres i dijous, i els objectes es deixen a partir de les 22.00 hores.

Els veïns de Xixona ja poden utilitzar l’app per tal de facilitar la recollida de voluminosos a la porta de les seues vivendes. Els voluminosos que normalment es deixen a l’ecoparc són mobles o grans electrodomèstics. Amb accions com aquesta, Xixona reforça la consciencio de la ciutadania pel Medi Ambient.

El servei es pot sol·licitar a través de la Línia Verda, una via de contacte amb l'Ajuntament que està disponible tant en web liniaverdaxixona.es com en aplicació per a mòbil. A més, qui ho desitge podrà continuar sol·licitant la recollida per telèfon, contactant amb l'empresa concessionària en el número gratuït 900 104 721. El servei es presta la nit dels dimarts, dimecres i dijous, i els objectes es deixen a partir de les 22.00 hores.

A través de la Línia Verda, els usuaris poden sol·licitar la recollida dels seus voluminosos -un màxim de tres per dia- a la porta del domicili o en el lloc que s'indique. Alguns dels objectes voluminosos que es recullen habitualment són principalment mobles (armaris, matalassos, taules, cadires, butaques...) o electrodomèstics com a escalfadors, frigorífics o televisors.

És important destacar que no tenen la consideració de voluminosos els pneumàtics, els enderrocs d'obra o els residus perillosos. Tampoc es podrà utilitzar si la quantitat d'estris o mobles és molt gran o si tenen un pes individual de més de 40 quilos.

Cristian Sirvent, regidor de Recollida de Fem, indica que “volem aprofitar totes les eines al nostre abast per a facilitar als veïns la labor de separar el fem i depositar-la on correspon”, ha explicat l'edil. “Si volem mantindre el poble net i apostar pel medi ambient, hem de conscienciar-nos que no es pot deixar els residus en qualsevol lloc”.

L'edil de Participació Ciutadana, Ainhoa López, ha afegit que, a més de poder sol·licitar la recollida de voluminosos, “accedir a la Línia Verda és molt útil perquè qualsevol usuari pot fer consultes a l'Ajuntament o notificar incidències de manera molt senzilla, de manera que aquestes arriben a la regidoria responsable i s'atenguen convenientment”.