El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona prepara vora 7.000 mascaretes per als ciutadans

Amb la col·laboració de voluntaris i dos dissenyadores, es preparen mascaretes i material de protecció per a cobrir el màxim possible de la població, i es preveu poder començar a repartir-les la pròxima setmana. Parlem d'aquesta col·laboració en l'alcaldessa de Xixona, Isabel López, qui també ens explica les ajudes previstes per a pimes, com s'ha reinventat el sector gelater, o com tota aquesta crisi ens ha permet també "pensar més en local i valorar la vida en els pobles". 

L'alcaldessa de Xixona, Isabel López, es mostra preocupada per la situació generada al municipi pel coronavirus, però mostra energia positiva. Explica, per exemple, que el sector gelater del municipi, seu de l'Associació Nacional de Fabricants de Gelat, tracta de reinventar-se per adaptar-se a la nova situació que els afectarà tota la temporada, i pensen per exemple en fer comandes a domicili. També des de l'Ajuntament estan en contacte amb autònoms i pimes, i s'ha aprovat una primera línia d'ajudes de 500.000 euros.

Això pel que fa a empreses, però també s'han aprovat ajudes de fins a 250 euros per família per ajudar a eixes persones que de sobte s'han vist sense faena o sense recursos, per tal que tinguen "respecte i autonomia" i puguen comprar articles de primera necessitat. També fan la compra al que no pot, i parlen per telèfon amb veïns "per oferir un contacte de vegades necessari".

I una xarxa de voluntaris, amb dos dissenyadores al capdavant, estan preparats per a cosir milers de mascaretes. De moment l'Ajuntament ha rebut els 50 metres de tela que ara es convertiran en vora 7.000 mascaretes que confien poder començar a repartir la pròxima setmana.

De tot açò i molt més parlem en l'alcaldessa de Xixona, Isabel López, qui, sense obviar la dolenta situació que vivim, busca sempre la visió positiva, com l'esforç de comerciants i veïns.