El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona reclama fibra òptica en els polígons industrials

Un dels polígons de Xixona

Xixona compta amb vora 1 milió de metres quadrats de sòl industrial, repartits en 7 polígons. 

El consistori ha costejat les obres de les canalitzacions per a desplegar la fibra òptica, i preveu la construcció d'un centre de distribució de fibra sense cost per a les comercialitzadores. L'Ajuntament "ha posat totes les facilitats" i ara reclama a les teleoperadores "que posen de la seua part" i implanten fibra òptica als polígons.

L'Alcaldessa de Xixona Isabel López, explica que amb la crisi del coronavirus resulta "essencial" que les empreses ubicades als polígons xixonencs compten "amb totes les ferramentes possibles per a garantir la seua competitivitat". I ací inclou la fibra òptica, que fins ara, cap teleoperadora ha volgut desplegar en els polígons.

Però ara la situació ha canviat, perquè el consistori s'ha encarregat de l'obra civil sense cap despesa per a les teleoperadores. Per una banda han finalitzat les obres de les canalitzacions, amb una subvenció de l'IVACE de 250.000 euros, i es preveu la construcció d'un centre de distribució al polígon El Espartal. "L'Ajuntament ha posat totes les facilitats perquè les teleoperadores puguen instal·lar-s al municipi i comercialitzar els seus productes, i ara toca que siguen elles les que posen de la seua part i completen el desplegament en les àrees industrials de Xixona, amb l'avantatge a favor seu de què no han de costejar l'obra civil", explica Isabel López. "Lamente que, fins al moment, les teleoperadores s'hagen negat a desplegar la fibra òptica en les zones industrials més allunyades del nucli urbà, tot i que la distància major és de poc més de 3 quilòmetres respecte al centre de la població. L'Ajuntament continuarà insistint i enviarà cartes a aquestes empreses informant de les facilitats actuals".

Des de Xixona recorden que la seua àrea industrial és "de les més potents i consolidades de la Comunitat", amb vora un milió de metres quadrats de sòl industrial repartits en 7 polígons, i on s'han instal·lat ja més de 50 empreses.