El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona reobri el mercadet dels dimarts amb mesures de prevenció

Accés al mercadet durant aquest dimarts passat.

De moment està autoritzada la venda de productes de primera necessitat (alimentació i drogueria), que només poden ser manipulats pels propis venedors.

El tradicional mercat de Xixona, que va haver de ser suspés després d'entrar en vigor l'estat d'alarma, ha reobert aquest dimarts amb l'aplicació de mesures de prevenció. Aquestes inclouen el repartiment de mascaretes i el control de l'aforament.

S'ha delimitat un recinte al qual només s'ha pogut accedir per dos punts d'entrada. En aquests accessos, operaris municipals han repartit màscares i han aplicat gel hidroalcohòlic a les mans a tots els usuaris abans d'iniciar la compra. També ha controlat l'aforament, tant de venedors com de clients, delimitant una àrea per a caminar i una altra per a poder fer cua, tot per garantir la distància interpersonal de 2 metres entre llocs i entre persones.

De moment soles està autoritzada la venda de productes de primera necessitat (alimentació i drogueria), que únicament poden ser manipulats pels mateixos venedors, els qui també han activat les seues pròpies mesures d'higiene i seguretat.

"Es tracta, sens dubte d'un bon senyal, però no podem abaixar la guàrdia perquè el virus encara no ha desaparegut i totes les mesures de tornada a la normalitat que es duguen a terme han de fer-se amb molta prudència per a no fer ni un sol pas arrere", ha explicat Ricardo Mira, regidor de Mercat de l'Ajuntament de Xixona.