El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona sol·licita 1,9 milions d'euros per a la millora dels polígons

Polígon El Espartal / Ajuntament de Xixona
PSOE i Més Xixona han votat a favor. PP, Ciutadans i Compromís s'han abstingut al plenari extraordinari i urgent

Algunes de les actuacions que ha proposat l'Ajuntament són variades com instal·lar fanals solars en l'accés als polígons o col·locar canalitzacions per distribuir el cablejat per a enllumenat i fibra òptica. A més, també s'ha demanat instal·lació de videovigilància i substitució d'enllumenat de tipo LED, millora de zones verdes, habilitar un carril bici, millora de la senyalització o la creació d'una pàgina web corporativa per als polígons

Fins a 1,9 milions d'euros d'ajuda econòmica podria rebre Xixona en cas que siga acceptada en la seua totalitat. El Pla de Millora de Polígons de la Conselleria d'Economia i l'IVACE arriba a l'Alacantí i Xixona vol millorar els seus polígons amb 2,2 milions (els 300.000 euros restants els posaria l'Ajuntament). Aquesta decisió ha estat aprovada en un plenari extraordinari i de caràcter urgent, en el qual han votat a favor PSOE i Més Xixona, mentre que PP, Ciutadans i Compromís s'han abstingut.

El bressol del 'terró' té una bona oportunitat per millorar una superfície industrial de vora un milió de metres quadrats i set polígons. Les actuacions que ha proposat l'Ajuntament són variades com instal·lar fanals solars en l'accés als polígons o col·locar canalitzacions per distribuir el cablejat per a enllumenat i fibra òptica. A més, també s'ha demanat instal·lació de videovigilància i substitució d'enllumenat de tipus LED, millora de zones verdes, habilitar un carril bici, millora de la senyalització o la creació d'una pàgina web corporativa per als polígons.

L'alcaldessa, Isabel López, ha destacat l'important esforç de la Conselleria “per habilitar per primera vegada ajudes d'aquesta quantia per a millorar els polígons de Xixona, perquè d'eixa forma les empreses actuals treballen en millors condicions i siguen més competitives”. López també ha incidit que, amb aquestes millores, “es potencia l'interés de la localitat com a gran enclavament industrial de la província d'Alacant amb l'objectiu d'atraure més empreses que generen nous llocs de treball”.