El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona sol·licita ajudes per a la rehabilitació d'habitatges i espais públics en el centre històric

Taller barri antic / Facilitat per l'Ajuntament de Xixona

A títol municipal, també s'ha inclòs en les peticions unes ajudes per a la rehabilitació d'alguns edificis de titularitat pública com l'antiga escola de ceràmica i altres immobles com el situat al carrer de la Vila 8.

El Consistori preveu rebre un total de 986.840 euros de totes dues institucions, a les que sumarà una partida municipal d'altres 700.000 euros, amb l'objectiu de cobrir els costos dels projectes de rehabilitació d'immobles, vies i espais públics en el centre històric.

L'Ajuntament de Xixona posa en marxa la tramitació per a les ajudes ARRUR (Àrees de Regeneració i Renovació Urbana i Rural) per a la rehabilitació de vivendes i espais publics en el centre historic. Aquestes ajudes estàn destinades a les àrees de regeneració i renovació urbana i rural, que depenen tant del Ministeri de Transports, Mobilitat i Activitat Urbana com de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

El Consistori preveu rebre un total de 986.840 euros de totes dues institucions, als quals sumarà una partida municipal d'altres 700.000 euros, amb l'objectiu de cobrir els costos dels projectes de rehabilitació d'immobles, vies i espais públics en el centre històric i ajudar econòmicament als propietaris privats que han sol·licitat subvencions per als seus projectes de reforma en habitatges i locals comercials.

En total, 22 amos d'immobles s'han sumat a la petició d'aquestes ajudes amb projectes de rehabilitació que oscil·len entre els 10.000 i els 50.000 euros cadascun.

A títol municipal, també s'ha inclòs en les peticions unes ajudes per a la rehabilitació d'alguns edificis de titularitat pública com l'antiga escola de ceràmica i altres immobles com el situat al carrer de la Vila 8.

La regidora de Turisme, María Teresa Carbonell, assegura que "aquesta és una gran oportunitat per a escometre les reformes en habitatges i locals, ja que la major part estarà subvencionada per les tres administracions". Destaca que també "estem treballant en la fonamental dinamització comercial de la zona, a través de bonificacions i incentius fiscals i, de manera addicional a la rehabilitació d'habitatges, carrers i espais, en la millora de la mobilitat i l'accessibilitat en el casc, així com en la renovació d'infraestructures i serveis".

També s'impulsaran les rutes dels miradors, els forns de pa i les fonts històriques de Xixona.