El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona tornarà a omplir de torró la Fira de Turisme

Torró de Xixona. Imatge de Xixona Turisme.

Aquest divendres 21 de gener, a partir de les 11,15, Xixona presenta a FITUR la nova ruta del Torró amb realitat augmentada.
 

El lloc més dolç del món presenta a FITUR la nova Ruta del Torró amb realitat augmentada, que permet visitar no sols llocs d'interés cultural sinó també fàbriques, comerços, i fins i tot zones d'ametlers en flor.

Com saben, Madrid acull la Fira de Turisme, FITUR, amb una ampla representació de les nostres comarques. I com no podia ser d'una altra manera, el torró xixonenc tindrà molta presència a IFEMA.

Aquest dijous 20 de gener, a les 17,15 hores, hi haurà un espectacle culinari a càrrec del restaurat l'Entrepà, guanyador en diverses ocasions del certamen de tapes amb torró per Xixona. Les germanes Ame i Ema Ripoll prepararan un arròs melós amb galtes de porc i torró.

Però el dia gran serà demà divendres 21 de gener, amb la presentació de la nova Ruta del Torró, ara amb realitat augmentada. La ruta proposa diversos recorreguts pels principals punts d'interés, tots centrats en la producció del torró. Així, molts dels itineraris passen per diferents fàbriques, perquè el visitant puga apreciar el procés d'elaboració artesanal. Un altre itinerari és a peu per la Carrasqueta, per tal de contemplar els ametlers en flor en els mesos de gener i febrer. Les rutes inclouen punts de compres en comerços locals o tasts en restaurants, a més de visites a diferents punts de la ciutat com el Museu del Torró, i altres espais com el Castell, reformat recentment, el Teatret, l'Ajuntament o el Forn del Raval.

Però a més, és una ruta totalment immersiva, i per això s'ha preparat una aplicació de realitat augmentada que ofereix informació en el mateix lloc i en temps real dels diferents llocs d'interés, a més de facilitar les compres de torró en qualsevol tenda de Xixona. A més, molt fàcil d'usar, perquè tan sols cal apuntar amb el mòbil al monument, comerç o sender perquè l'aplicació et done tota la informació sense que deixes de vore allò que enfoques.

El regidor de turisme, Eduardo Ferrer, explica que aquesta aplicació "ofereix un ventall il·limitat de possibilitats gràcies a la geolocalització, perquè permet identificar punts d'interés per al visitant, tant dins del terme municipal com en el seu entorn natural". Per a crear la Ruta del Torró han treballat conjuntament l'Ajuntament de Xixona, el Consell Regulador del torró de Xixona i Alacant, i l'Associació de Fabricants de torró i derivats de la Comunitat Valenciana.

Xixona també presenta en FITUR el Dia Mundial del Torró, celebrat per primera vegada el passat 7 de novembre, i amb vocació de continuïtat.