El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona tractarà de guanyar “La reconquesta del vidre”

Cristian Sirvent, regidor de l’Ajuntament de Xixona.

La campanya “La reconquesta del vidre” ha estat possible gràcies a Ecovidre, una entitat sense ànim de lucre que gestiona el reciclatge dels envasos de vidre a Espanya, l’Ajuntament de Xixona, la Federació de Festes de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i la Generalitat Valenciana.

Va ser la població que més vidre va reciclar al “Repte Mapamundi” i pretén revalidar aquest títol durant els Moros i Cristians.

L’objectiu de “La reconquesta del vidre” és conscienciar als xixonencs (i especialment a les filaes) sobre la importància del reciclatge del vidre durant els Moros i Cristians del 2023, que tindran lloc entre el 19 i el 21 d’agost.

 

En aquest sentit, s’han decorat diversos contenidors amb la imatge de la campanya i el 18 i 20 d’agost l’Ecopatrulla informarà pels carrers als festers i entregarà un obsequi a tots aquells que s’acosten per escoltar-los.

 

 

Els 30 municipis valencians que participen en aquesta campanya lluitaran pel trofeu amb el qual seran reconeguts com a la població que més ha reciclat durant les seues festes. D’altra banda, entraran en el sorteig d’un dispensador de beguda exclusiu i, a través d’un qüestionari a la seua pàgina web, els participants podran aconseguir un miniglú.

 

No obstant això, no serà fàcil derrotar a Xixona. I és que el 2022 va reciclar un total de 127.515 quilograms d’envasos de vidre (18,6 quilograms per habitant). A més, dintre del Repte Mapamundi, ha reciclat 5,2 tones més que en el mateix període de l’any anterior.