El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona viu aquest cap de setmana els seus dies grans de festa

 

A més dels dies 17, 18, 19 i 20 també hauran actes els dies 21, 24 i 25 d'agost.

Se celebraran durant els dies 17, 18, 19 i 20 d'agost

Després d'una setmana plena d'actes a Xixona per a celebrar les festes de moros i cristians, ara la localitat viu els seus quatre dies grans de festa amb una programació molt carregada.

Els dies importants de festa començaran el divendres 17 d'agost a les 18.00 h amb l'Encontre de Bandes i posterior cercavila d'aquestes que finalitzarà amb un assaig de l'Himne de Festes al Parc del Cuarnero. Més tard, a les 20.00 h, desfilaran els xiquets per a realitzar el concurs de Cabs d'esquadra Infantil. I aquesta jornada finalitzarà amb la Nit del Soparet que se celebrarà a l'avinguda de la Constitució i a la Plaça.

El primer dia oficial de festes, el dissabte 18, començarà de bon matí amb la presentació de bandes i al finalitzar s'interpretarà l'Himne de Festes, el pasdoble "Fiesta en Jijona" davant la porta de l'Ajuntament. Ja a les 11.30 h tindrà lloc "La Banyà" també a la porta de l'Ajuntament. A les 18.00 començarà un dels actes més importants en unes festes de moros i cristians, l'entrà i ja a la nit, a les 00.30 h, hi haurà una cercavila nocturn des del castell fins a l'ajuntament.

Per al primer acte del diumenge 19 d'agost s'haurà de matinar, i és que la jornada d'actes comença a les 7.30 h amb la Diana del Segon Dia, des de la porta de l'ajuntament, i dos hores després serà el torn de l'Ambaixada Contrabandista, seguida de l'Ambaixada Pirata. Tot seguit se celebrarà a les 11.00 h, la missa a Sant Bartolomé. La festa continuarà a les 13.00 h amb el Kabileo i aquest serà l'últim acte del matí. A les 17.00 es farà l'Alardo i ja a les 20.00 l'Ambaixada del Moro que finalitzarà amb un altra cercavila nocturn i més tard amb la retreta. A la 1.30 h de la nit amenitzarà la festa l'actuació de Freedom al Parc del Barranc de la Font.

L'últim dia oficial de festa, el dilluns 20 d'agost, també començarà molt prompte amb la Diana del Tercer dia, a les 7.30 h del matí. A les 9.30 serà el torn del particular acte que es celebra a les festes de Xixona, El Judici del Moro Traidor, i seguidament l'Enterro del Moro Traidor. Ja a les 11.00 es celebrarà la missa en honor a Sant Sebastià. A les 13.00 h, es tornarà a fer el Kabileo i ja a les 17.30 h, l'alardo. En aquest dia se celebrarà a les 20.00 l'Ambaixada Cristiana i al finalitzar aquest acte serà el torn de l'Alçament de Capitans i Abanderats 2019 i seguirà amb la cercavila de Capitanies. A les 22.30 es farà una processó i el final de festa estarà en mans de Giraboix Batucada.

Durant els dies 21, 24 i 25 d'agost Xixona també té preparades activitats com dansa, misses o inclús un concert de tribut a Queen.