El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

xxx

El Saló internacional ‘Vinoble 2018’ a Jerez ha acollit expositors de moltes bodegues de tot el món per a donar a conéixer els seus vins. El Celler l…

El Saló internacional ‘Vinoble 2018’ Jerez ha acollit expositors de moltes bodegues de tot el món per a donar a conéixer els seus vins. El Celler la Muntanya de Muro, ha participat en un stand independent, al marge dels que tenen denominació d’origen.

Per a qui no ho sàpiga, el Celler la Muntanya va nàixer de la  il·lusió per recuperar el vinyer desaparegut, recolzant-se en les gents de la comarca. Així, va naixer un projecte que va il·lusionar molt, que era 'Microvinya', una proposta social i de desenvolupament de la comarca Setla de Nunyes a Muro. Un projecte que va recuperar les terres perdudes, planta'n de nou les varietats que anys rere es podien trobar en els voltants de la comarca. Ara, en el camp experimental han trobat les plantes sanes de ‘Verdilet de Muro’ custodiades per Vivers Evaristo a Beniarrés.

Aquestes plantes, segons Conselleria l'IMIDRA, són el clon de verdil (un tipus de planta) de maduració més primerenca en l'àmbit europeu.

S’han reproduït 35 plantes, i si és possible, quan es tinga una mínima producció es podrà tindre vi blanc de l'any a l'agost.

A banda, en el camp experimental del Celler tenen agrupats 8 clons diferents de la històrica varietat Verdil per a avaluar els seus comportaments i readaptacions.

Per altra banda, el Celler la Muntanya sol·licita la modificació d'ordenances que impedeixen la possibilitat d'esmentar la localització del celler i l'origen dels raïms que treballen, a més de sotmetre els cellers per no pertànyer a una D.O.

Per aquest motiu es fa difícil l'existència de xicotetes empreses en el minifundi, les quals són les més efectives per a aconseguir la vertadera sostenibilitat del món rural.