El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Natxo Lara, Periodista

Natxo Lara

Zoo Loco i el centre d'Alcoi: Iniciativa privada 1- 0 Pública

Ho diuen molts manuals d'Economia, i és la resposta que busquen els polítics per a solucionar problemes com ara el deteriorament dels centres històri…

Ho diuen molts manuals d'Economia, i és la resposta que busquen els polítics per a solucionar problemes com ara el deteriorament dels centres històrics. Té cert sentit, no sempre ha de vindre 'Mamà Administració a resoldre-ho tot". Tampoc crec que siga això el que s'estiga demanant sobretot per part dels veïns i veïnes del centre d'Alcoi.

Ja hem parlat molt de com està el centre, de la deixadesa, de les cases ocupades del carrer Sant Francesc, dels coloms que ho embruten tot, del tancament continuat de negocis i de la increïble absència de policia local quan la seu oficial està en el carrer Casablanca.

Està clar que la vida al centre la dona el comerç, els negocis, les iniciatives normalment privades. Una oficina de Comerç en el carrer Sant Francesc i la seu de la Universitat d'Alacant en la Cambra de Comerç són gestos bons, però cal fer alguna cosa més perquè la gent no deixe el centre. Miren l'estat deplorable en què es troba el mercat de Sant Mateu, amb només 4 ó 5 negocis oberts.

A la fi, ha de ser la iniciativa privada la que traga les castanyes del foc. I ens alegrem pel Zoo Loco. El seu tancament el 2016 fou una tragèdia, la gota que colmà el got: un senyal que la cosa estava molt 'malita'.

Esta setmana estem d'enhorabona, perquè els nostàlgics de la nit alcoiana i de les partides al futbolí escoltant rock and roll amb el pintor Arjona podrem recuperar el temps perdut.

I els joves poden viure en primera persona el que és el Zoo Loco, ell millor bar del centre d'Alcoi on és precís anar la nit de Cap d'any i la de Sant Jordi per la nit.

Esperem que altres inversors i emprenedors se la juguen com els del Zoo Loco i la vida torne al centre.

Llarga vida al Zoo Loco!.