El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

1.200 efectius vetllaran per la seguretat a les festes de Moros i Cristians

Els responsables dels diferents cossos i organismes que s’encarreguen d’atendre les incidències al llarg de la trilogia festera han repassat els recursos amb què comptaran durant aquestes dates a una reunió

El dispositiu vigilarà qüestions com el consum d'alcohol i altres drogues, agressions sexistes, accés a la ciutat i talls de trànsit, així com el repartiment de la pólvora. Es tracta del major dispositiu de seguretat de tota la història de festes a Alcoi.

La Junta Local de Seguretat s’ha reunit per a establir el dispositiu de seguretat més gran de la història per a les pròximes festes de Moros i Cristians. Els responsables dels diferents cossos i organismes que s’encarreguen d’atendre les incidències al llarg de la trilogia festera han repassat els recursos amb què comptaran durant aquestes dates; un dispositiu que enguany comptarà amb més de 1.200 professionals sumant tots els torns dels tres dies de Festes, a més de la vespra del Dia dels Músics.

El dispositiu està format per Policia Nacional (alguns operaran de paisà actuant al Centre i també a zones de la perifèria, polígons industrials i disseminat), Guardia Civil (en tasques de vigilància del trànsit als voltants i accessos de la ciutat i també de l’entorn natural amb el Seprona, a més del control de la pólvora en la seua distribució, al Baradello de Moya), Policia Local, Bombers, Creu Roja, Obres i Serveis, Protecció Civil i un dispositiu especial per atendre urgències hospitalàries format per més de 150 professionals de l’Àrea de Salut.

Entre les qüestions que més es vigilaran està el consum d’alcohol en menors i les agressions sexistes. De fet, la subdelegada del Govern, Araceli Poblador, ha felicitat a l’Ajuntament per les dues iniciatives en aquesta línia: els punts violeta i el punt oferit des de la Unitat de Prevenció En Conductes Addictives ‘Que no t’amarguen la festa’.

CONSUM D’ALCOHOL I ALTRES DROGUES

La Policia Local farà controls d'alcoholèmia als genets i als conductors de les carrosses. Mentre que la Guardia Civil realitzarà, com ja solia fer-ho en els darrers anys, controls de drogues i d’alcoholèmia. En conjunt, es prestarà especial atenció no només a la zona del Centre, sinó que es desenvoluparan serveis especials a tots els barris, a polígons i a les urbanitzacions.

AGRESSIONS SEXISTES

L’objectiu és prevenir a la ciutadania sobre el risc de les agressions sexistes, Alcoi disposarà durant els dies de festes de quatre punts informatius on es podran denunciar actes d’assetjament. Aquests quatre punts informatius es trobaran a la Glorieta, al passatge Sant Agustí, a la plaça de correus,  i al Parterre cadascun dels quals estarà atés per professionals d’Acovifa.

Als punts de consulta es rebrà assessorament, es donarà a conèixer el protocol d’actuació en cas d’agressions sexistes i es repartiran les tapes per als gots de la campanya ‘Que no t’amarguen la festa’.

TALLS DE TRÀNSIT I PATINETS

El dia 20 i el dia 21 d’abril es permetrà circular amb vehicle pel centre de la ciutat fins l’horari del tancament del trànsit, sense que hi haja variació en les restriccions d’estacionament.

Els patinets no es podran utilitzar pel centre. Es podran utilitzar per tota la ciutat excepte per aquest barri, el sistema es bloquejarà en cas de voler accedir al centre i els patinets es detindran.

PÓLVORA

Per la seua part el regidor de Seguretat, Raül Llopis ha confirmat que aquest any una vegada més el sistema a l’hora de procedir amb el repartiment de pólvora, que aquest any es realitzarà a l’alberg del Baradello de Moya amb totes les garanties de seguretat. La principal novetat és que no hi ha bolcat de pólvora, és a dir, les cantimplores ja venen plenes i ‘sellades'. Cal destacar que aquest any hi haurà 3009 quilos de pólvora per a l’alardo, 2.405 quilos menys que en 2019.