El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

1 únic cas positiu nou, i cap mort

Tenim un camí a seguir. (Paratge de Sant Antoni a Alcoi)

Segons les xifres referents al 17 de maig, no perdem persones i tan sols dona positiu 1 nou cas de coronavirus. Recordeu que hem de mantindre les xifres en aquesta primera fase de desescalada. 

La situació a les nostres comarques, que depenen del departament de salut d'Alcoi, és prou positiva (però no per a relaxar-se). Tan sols incrementem els casos positius en 1, i tenim 508.

Els 10 departaments de Salut de la província d'Alacant han registrat 15 nous casos positius, dels quals, segons la informació oferida per Sanitat, 8 són detectats per PCR. La resta suposem que per tests ràpids però no podem confirmar aquest extrem. I els nous casos estan molt repartits. 5 departaments, entre ells el d'Alcoi, sumen tan sols 1 cas. A la zona d'Elx-Crevillent no sumen cap. I després tenim xifres molt similars a Elda i Alacant amb 2 nous casos, o Sant Joan amb tan sols 3. Xifres positives en el primer dia que tota la província entra en fase 1. 

Al nostre departament en concret, sumem, com deien, tan sols 1 cas positiu, i l'acumulat és de 508. En els últims 7 dies, els nous casos registrats són 15. Molt bona xifra si tenim en compte que la setmana justament anterior, del 4 a l'11 de maig, es registraren 22 nous casos positius, i eixos dies encara estàvem en fase 0.

Pel que fa a les morts, en l'actualització de hui no sumem cap, i esperem que aquesta xifra es mantinga els pròxims dies. Bona notícia després d'un cap de setmana confús, en el que dissabte coneixem que ja no hi havia cap persona ingressada per Covid-19 a l'Hospital d'Alcoi, i diumenge sumàvem una nova mort després de dies sense. No coneixem les circumstàncies concretes de la mort notificada diumenge però comptabilitzada dissabte, si va morir abans que el Departament de Salut informara que ja no hi havia persones ingressades, o si va morir després però en sa casa o algun altre centre que no fóra l'Hospital.

A banda d'aquests detalls, el que sabem és que a hores d'ara hem perdut 115 persones, una quarta part de tots els positius detectats. La província d'Alacant suma una mort, que correspon al departament de Sant Joan d'Alacant.

 

Més informació... Cronologia de les dades referides al Departament de Salut d'Alcoi.

Clica ací per a seguir les dades diàries.