El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

107 casos positius més per Coronavirus a la província d'Alacant 

El total de morts a la Comunitat pel virus és de 50, això suposa un increment de 17 respecte a ahir

No s'han actualitzat dades sobre les residències de majors com la d'Alcoi. Ho faran el dilluns 23 de març, segons Ana Barceló

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat de noves dades pel Covid-19 i de l'evolució de divendres 20 a dissabte 21 de març. Pel que fa al nombre de positius, a la Comunitat Valenciana hi ha 258 nous positius, dels quals 107 pertanyen a la província d'Alacant. Amb aquesta actualització, hi ha 1.363 positius a tota la Comunitat, dels quals 479 són d'Alacant, 758 de València, 124 de Castelló i 2 no assignats. Barceló ha indicat que la informació sobre residències de majors, com és el cas de la DomusVI d'Alcoi, la donaran aquest dilluns 23 de març.

Els casos positius no deixen de creure a Espanya i a la Comunitat Valenciana. El total de morts a la Comunitat pel virus és de 50, això suposa un increment de 17 respecte a ahir, divendres 20 de març. Han faltat a Alacant 30 persones, 18 en València i 2 a Castelló. La consellera ha volgut transmetre les condolences a familiars i persones properes.


No s'han donat més dades sobre les residències de majors i no podem informar de l'evolució respecte a divendres. Les últimes dades que va donar Ana Barceló sobre la residència d'Alcoi el divendres van ser 72 majors amb símptomes per Covid-19. Hi ha 13 majors ingressats i atesos per la Unitat d'Atenció Hospitalària; i 15 treballadors en quarantena.


Barceló ha recordat alguns consells sobre les visites a hospitals. Recomana que "les visites no siguen presencials, a no ser que siga imprescindible". A més, amb un to contundent i dur, Barceló ha mostrat el seu desacord amb les imatges de congestió de vehicles a l'eixida de València a última hora del divendres 20 de març. Ha dit que "siguem responsables i no posem en joc a la resta de ciutadans perquè no complim les normes i el confinament".


Els sanitaris

Ja fa poc més de 24 hores que la Conselleria ha obert una borsa per tal que jubilats amb menys de 70 anys, infermers, o alumnes sense especialització puguen inscriure's. Fins ara han aportat les seues dades 1.263 professionals.


A més, s'adoptaran mesures relacionades amb la reorganització de recursos. L'objectiu és "establir torns per poder assegurar substitucions i adaptar de manera progressiva en funció de les necessitats".