El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

181 majors morts pel coronavirus

Són 63 morts més, però Sanitat diu que 13 s'han produït en residències i 50 en hospitals, "tenim menys morts en residències".

La situació de desinformació a la residència de majors d'Alcoi torna a eixir en la roda de premsa, però la consellera Ana Barceló diu que "desconec si la residència té algun problema per a informar, o si és que pregunten per altres qüestions". Diu que és la mateixa residència la que "ha d'establir eixe protocol de quina informació facilitar i que aquesta informació fluïsca perquè tot el món estiga tranquil". Recordem que des de les residències DomusVi asseguren que parlen a poc a poc amb el familiar de referència (tan sols un per resident), però que en són molts i tenen problemes de col·lapse en la centraleta.

Ja són 91 residències de majors en què s'han detectat 604 residents positius i 177 treballadors. Hi ha una més sota vigilància, a Catarroja, i ja en són 8. La xifra de morts donada hui és de 181 persones, 63 més que ahir. Tot i que posteriorment Barceló ha concretat que 13  han sigut en residències i 50 en hospitals. A Alcoi no s'ha donat xifra nova, així que l'última oficial és la de 32 morts el passat 30 de març, tot i que els rumors que corren apugen prou aquesta dada. 

Ana Barceló també assegura que ja ha començat el trasllat de majors per tal de separar-los per residències on només hi haja afectats. I són 173 els professionals sanitaris destinats a les residències: 29 metges, 73 infermeres, 70 tècnics TCAE, i 1 auxiliar. "Les eixides dels residents ens permetrà tractar-los com si estigueren en l'Hospital. Pensem que és el millor que podem fer", diu Barceló.