El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

2 aules més confinades a Alcoi 

Alcoi compta amb vora 500 aules amb estudiants. De moment són 4 les que han activat el protocol per un cas positiu. 

Segons la regidoria d'educació, el dia de hui, 21 de setembre, hi ha 4 aules confinades amb un cas positiu de coronavirus cadascuna. Pertanyen a 3 centres educatius diferents i suposen un 0,8 per cent del total d'aules a la ciutat. 

El regidor d'educació d'Alcoi, Alberto Belda, parla de normalitat. Els protocols funcionen i en menys de 24 hores després de detectar un cas, es confina tota la classe i es practiquen les proves PCR corresponents. Les classes seguiran en línia i des de casa per a eixos grups durant 14 dies, independentment dels resultats de les PCR. 

Són 4 aules les confinades el dia de hui, 21 de setembre. El total d'aules a Alcoi és de vora 500, així que suposa menys d'un 1 per cent. Des d'educació no es concreta a quins col·legis pertanyen les aules, però des d'Aramultimèdia ja vam informar de les dos primeres aules a Sant Roc i Arnauda, i em pogut confirmar per fonts pròpies que les dos noves corresponen al col·legi El Romeral. Els dos casos són del mateix nucli familiar, dos germans. Com siga, amb cada positiu els protocols s'han activat ràpidament i les famílies dels centres han sigut informades.

Alberto Belda també confirma que els contagis no han sigut dins dels col·legis, amb normes sanitàries estrictes, sinó en esdeveniments socials i reunions familiars. Recorda que podem fer vida social, però cal tindre en compte les mesures sanitàries i la conscienciació dels joves per tal de mantindre l'expansió del virus tan controlada com siga possible.

A tota la Comunitat Valenciana, en la segona setmana de curs, del 14 al 18 de setembre, s'han determinat el confinament de 121 grups de 97 centres educatius. En la primera setmana de classe, del 7 a l'11 de setembre, es confinaren 32 grups, però d'eixos, 23 ja han sigut desconfinats. El 5,7 per cent dels col·legis valencians tenen alguna aula confinada, parcialment o totalment. Per províncies, Alacant té un 7,8 per cent de centres educatius amb grups confinats, un total de 58 aules. Des de conselleria asseguren que "el balanç de les dues primeres setmanes de curs per a l'alumnat està demostrant que els centres educatius no són espais de contagi, sinó espais a partir dels quals es detecten contagis".