El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

3 noves morts i 106 contagis

Un Alcoi plujós aquest 4 de desembre

Segons l'actualització de xifres oficials oferida per la Conselleria de Sanitat, el nostre departament compta amb un total de 2.812 casos, dels quals 449 s'han detectat en l'última quinzena. Sumem 3 morts, i hem perdut 154 persones
 

Mantenim el degoteig de morts, amb 3 noves pèrdues a Alcoi, Cocentaina i Banyeres de Mariola. Tampoc reduïm els contagis, amb un centenar de nous casos. Però no tot són notícies dolentes, perquè alguns municipis redueixen prou la Incidència Acumulada, com Ibi i Muro que baixen a Risc Mitjà.

Des del pic patit a mitjans de novembre mantenim una reducció lleugera però constant dels casos detectats en l'última quinzena. Amb les dades oferides aquest 4 de desembre, el descens s'ha fet palés en municipis com Ibi o Muro, on ja estan per sota els 250 casos per cada 100.000 habitants i, per tant, en Risc Mitjà en lloc d'Alt. Són els dos únics municipis per sota dels 250 casos, i la mitjana de tot el departament de salut és de 332 casos per cada 100.000 habitants. 

Perquè, tot i que reduïm lleugerament la Incidència Acumulada, no deixem de sumar xifres altes de nous casos. En l'última actualització superem el centenar de nous contagis, i 60 d'ells han sigut en Alcoi, que a penes ha reduït la incidència acumulada. Castalla suma 9, Banyeres i Ibi 8 cadascun, Cocentaina i Onil 7 i Muro 4. Alcoleja suma un nou cas, i també tenim positius en pobles que fins ara no havien registrat cap, com Gorga i Almudaina, amb un cas cadascun.

I tampoc para el degoteig de morts, quasi constant des de fa dos mesos. Sumem tres noves morts, que corresponen a Alcoi, Cocentaina i Banyeres de Mariola. A Alcoi, des de l'inici de la pandèmia han mort 93 persones amb coronavirus, i a Banyeres i Cocentaina es registren ja 7 pèrdues a cada municipi. A totes les comarques hem perdut a 1 de cada 1.000 habitantsDos dies sense brots en les comarques

L'últim dia que Sanitat va confirmar un brot a les nostres comarques va ser el passat dimarts 1 de desembre, amb dos brots a Castalla i Onil de 3 casos cadascun. No és que siga una dada essencial, perquè tampoc es concreta informació sobre el quan o el com dels brots, però sí que és significativa. El virus continua en moviment, però si el contagi és d'un a un, i el virus no troba ocasió de crear un brot, li reduïm prou les possibles vies d'expansió.