El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

50 anys per la salut de les nostres comarques: Aniversari de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi

L'Aniversari de l'Hospital ha servit també d'escenari per a presentar la pròxima i gran ampliació del centre.
 

Ha superat un incendi, l'enfonsament de part del sostre, una pandèmia mundial i una altra local amb la legionel·la. És un xicotet hospital comarcal però això no li ha impedit ser capdavanter en disciplines clíniques i quirúrgiques. Este 5 de juliol, l'Hospital Verge dels Lliris, celebra el seu 50 aniversari. Amb vídeo.

L'Hospital Verge dels Lliris ha celebrat este 5 de juliol el seu 50 aniversari amb un seguit d'actes i conferències. S'ha reunit a antics i actuals treballadors, que han pogut compartir anècdotes, i s'ha convidat a historiadors que han parlat dels inicis de l'Hospital.

En l'acte s'ha recordat l'esglai que va suposar l'incendi en els arxius de l'any 1988, un 'caos organitzat' que afortunadament es va saldar sense morts, 'i sense perdre cap malalt', explicaven. També en estiu del 2009 quan es va enfonsar part del sostre i es van tancar els quiròfans. En l'Hospital Verge dels Lliris han lidiat amb l'Arsdytil, o amb la legionel·la, que va obligar a fer canvis organitzatius.

Però, tot i els reptes que s'han posat per davant, sempre han tirat endavant. I a més, capdavanter. Per exemple, les matrones de l'Hospital han rebut el reconeixement de l'OMS, o és l'únic hospital comarcal que utilitza la cardioresonància.

Són tan sols alguns dels detalls que s'han destacat en este aniversari, on també s'ha pogut vore un vídeo amb testimonis de treballadors, o un gran mural amb moltes fotografies. Es preparen més activitats per als pròxims mesos.

A l'aniversari de l'Hospital han acudit els alcaldes i regidors de molts municipis propers. També ha vingut el nou conseller de sanitat, Miguel Mínguez, qui ha avançat un poc del Pla Director de l'Hospital, que suposarà una ampliació i reforma completa del centre en els pròxims 10 anys