El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

70.000 euros per ajudar al sector fester d'Alcoi

Alcoi / AM

Hi ha ajudes obertes en les quals es poden beneficiar empreses i ciutadans com són les centrades en el manteniment i la creació d’ocupació estable; la realització de descomptes entre els clients del comerç de la ciutat i aquelles per a la compra de bicicletes elèctriques i vehicles de mobilitat personal (VMP).

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat que està ultimant-se una nova ajuda enfocada als artesans de la festa amb un import global de 70.000 euros que es preveu que es publique "d’ací a poc temps". També apunten que aquesta quantia podrà incrementar-se en funció de les sol·licituds presentades.

Aquest anunci s'ha fet conjuntament amb les ajudes que ja estan en marxa de les quals poden beneficiar-se empreses i ciutadans com són les centrades en el manteniment i la creació d’ocupació estable; la realització de descomptes entre els clients del comerç de la ciutat i aquelles per a la compra de bicicletes elèctriques i vehicles de mobilitat personal (VMP).
Cal recordar que les ajudes que poden arribar fins a 4.000 euros en el cas de les contractacions, als 1.000 euros per al comerç o als 250 euros en la mobilitat i que es poden consultar en la seu electrònica i el web de l’Ajuntament d’Alcoi.

Una de les ajudes municipals que encara està oberta, i ho estarà fins al 16 de novembre, és la de fomentar l’ocupació en empreses locals. Els imports que poden rebre les empreses alcoianes per a cada contractació que complisca els diferents requisits van des dels 1.000 fins als 4.000 euros i estan destinats a pimes, micropimes, autònoms, i empreses o entitats sense ànim de lucre amb una plantilla de fins a 250 persones que tinguen el seu centre de treball en Alcoi.

Les contractacions hauran d'haver-se realitzat entre l'1 de setembre i el 15 de novembre de 2020 a persones que estiguen empadronades en Alcoi, com a mínim des de l'1 de gener de 2020, que estiguen inscrites en Labora abans de la formalització del contracte i que no hagen sigut contractades per la mateixa empresa en els últims 6 mesos. La mesura afavoreix a aquelles empresàries i empresaris alcoians que contracten treballadors a mitjà i llarg termini, convertisquen els seus treballadors en indefinits o recuperen a tots els treballadors de l'ERTO amb la intenció de mantenir-los en el temps.


Les ajudes al comerç local, a través del pla Reactiva Comerç II, estan entre els 200 i els 1000 euros destinats a incentivar les vendes en el comerç detallista. El beneficiari de les ajudes es compromet a aplicar-les per mitjà de descomptes en les vendes als seus clients, amb un màxim del 25% en les compres i un màxim de 20 euros de descompte per compra/client/dia. El termini de presentació de sol·licituds serà fins al 3 de novembre de 2020.

També està oberta, fins al 3 de novembre del 2020 i destinada a persones residents en l’Ajuntament d’Alcoi amb un mínim d’un any d’empadronament a la ciutat, l’ajuda per a l'adquisició de bicicletes elèctriques, els elements necessaris per a l'electrificació de les mateixes i vehicles de mobilitat personal (VMP) amb una partida econòmica global de 20.000 euros.


Alberto Belda, regidor d’Ocupació i Empresa, indica que "ara mateix tenim obertes les ajudes per a la contractació de persones desocupades, les ajudes per a descomptes en els clients del comerç local i per la compra de vehicles de transport personal sostenible, a les que s’afegirà una nova línia dedicada als artesans de la Festa. Ajudes que se sumen a les que ja hem tramitat per a autònoms, lloguer de locals o per al món de la cultura i les bonificacions fiscals per a la brossa o les terrasses, entre altres, dins del pla Reactiva Alcoi. Un pla que segueix endavant amb la intenció d’arribar al màxim de persones i negocis, ajustant tot el que es fa l’Ajuntament d’Alcoi a la difícil realitat que la Covid-19 ens imposa, dia a dia, a totes i tots, ciutadans i empreses".