El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

78 companyies volen participar en la primera Mostra de Teatre Amateur d'Alcoi

Cartell de la Mostra, feta en un concurs d'Industri.Art, i basada en una imatge de Marc Vicens.

Les companyies, que provenen de tota Espanya, han presentat un total de 102 espectacles.

Tot un èxit, tenint en compte que és la primera edició i tan sols es tenen previstes tres representacions. Durant la pròxima setmana està la difícil tasca de triar les 3 obres que vindran a Alcoi el pròxim mes de novembre.

Teatram, la primera Mostra de Teatre Amateur d'Alcoi, ha despertat molt d'interés entre les companyies de tota Espanya. No debades, s'han presentat 78 companyies, que han presentat un total de 102 espectacles.

"Unes xifres increïbles per ser dies laborables el de les funcions i tractar-se de companyies amateurs. Sense cap dubte Alcoi és Capital Cultural i ciutat referent en el món de les Arts Escèniques, com ho demostra l'expectació que ha creat aquest esdeveniment", assegura el regidor de cultura Raül Llopis. "Estem molt satisfets per la gran demanda de participació i estem segurs que aquesta primera edició serà un èxit d'un festival que ha vingut per a consolidar-se".

Ara el dur treball els tenen els membres del jurat que ha de triar entre les 102 obres presentades les 3 que es representaran durant la Mostra de Teatre Amateur. Les representacions tindran lloc durant els dijous de novembre, els dies 4, 18 i 25, al Teatre Calderón.

Les obres seleccionades es coneixeran durant aquest mes, quan acabe la deliberació del jurat, format pel regidor de cultura Raül Llopis, la directora del Teatre Calderón Lidia Vila, el director de la Mostra de Teatre Miquel Santamaria, el director de la Mostra de Teatre Amateur Adolfo Mataix, i reconeguts representants del món escènic com Pepa Miralles, Juli Mira i Pepa Puchades.

Curiosament, no s'ha presentat cap agrupació alcoiana, així que enguany no hi haurà representació local. Però per al pròxim any es planteja la possibilitat d'ampliar la mostra a quatre dies i donar cabuda a una companyia local que actue d'amfitriona.