El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agres: Josep Manel Francés (Compromís), alcalde des de les dotze de la nit

L'alcalde, en la sessió de dissabte a primeríssima hora

En altres municipis de l'Estat, en comicis anteriors i també enguany, ha passat una cosa pareguda, i el plenari s'ha pogut celebrat a un horari intempestiu. Per exemple, a un poble d'Osca, el saló de plens estava ocupat per una boda i s'ha avançat a la mitjanit.

Rafael Sanjuán, regidor de PSOE d'Agres, ha pogut votar a Josep Manel Francés perquè puga ser alcalde d'Agres. Després de la votació, Sanjuán ha pogut emprendre el seu viatge de plaer a Escandinàvia. Tot i la decisió de la Junta electoral d'impedir que se celebrara el ple a les dotze de la nit, Compromís i PSOE han decidit convocar-lo atenint-se a la jurisprudència favorable que hi ha en el tema. El PP no ha anat.

Finalment Francés ha estat nomenat alcalde d'Agres amb els 3 vots de Compromís i amb el del PSOE. L'Ajuntament de progrés perillava perquè el regidor socialista, Rafael Sanjuán, havia anunciat que no compareixeria al ple municipal d'aquest dissabte de matí perquè tenia programat un viatge de plaer a Escandinàvia. De no estar, el consistori hauria recaigut en el PP, que tenia 3 regidories.

Des de l'Ajuntament van canviar l'hora a les 00:01 hores de dissabte, situació que el PP va denunciar davant la Junta Electoral de zona el fet. Aquest organisme li va donar la raó els populars i decretà divendres que NO podrien convocar el plenari en horari que no fora el propi dels funcionaris (de 9 a 22 hores).

 

Però, atenint-se a la jurisprudència favorable, a altres casos similars en altres municipis de l'Estat, el ple s'ha celebrat a les dotze de la nit i l'alcalde tornarà a ser Francés.

Al poble de Fiscal, a Osca, s'ha convocat a les 12 de la nit perquè el saló de plens estava reservat per a una boda fa molts mesos.

El PP no s'ha personat com a mostra de rebuig.