El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aigua no apta per a consum o higiene en tres barris d'Alcoi

Aquest mateix matí, dimecres 22 de gener, s'han fet noves proves i ja no s'ha detectat terbolesa, però les restriccions continuen fins a nou avís.
 

Fins a nou avís, els veïns de Batoi, Santa Rosa i la zona alta de l'Eixample, no poden utilitzar l'aigua de l'aixeta per a consum, preparar menjars o higiene personal.

L'Ajuntament d'Alcoi va informar en el moment del problema per xarxes socials, la nit del dimarts 21 de gener; i Aqualia ha enviat un comunicat per a explicar el motiu de les restriccions. Les pluges dels últims dies, amb quasi 300 litres per metre quadrat a Alcoi, han produït diverses avaries elèctriques en les instal·lacions de l'abastiment d'aigües. Aquestes avaries han afectat l'aigua distribuïda als barris de Batoi, Santa Rosa i part alta de l'Eixample on s'ha detectat "excés de terbolesa".

En el comunicat fan referència a la qualitat de l'aigua. "La terbolesa és un indicador de qualitat que es correspon a les partícules en suspensió presents en l'aigua, generalment argiles, que li donen un aspecte organolèptic rebutjable pel consumidor".

Així, com mesura preventiva, i segons la normativa sanitària vigent, es qualifica l'aigua com no apta per al consum, i no s'ha d'utilitzar "per a beguda, preparat d'aliments, així com per a higiene personal, sí que es pot utilitzar per a la resta d'usos".

Aquest mateix matí, dimecres 22 de gener, s'han fet noves proves i ja no s'ha detectat terbolesa, però les restriccions continuen fins a nou avís.

Alguns veïns de les zones afectades han lamentat que no s'haja donat avís de manera més directa, ja que no tots estan atents a xarxes socials, o han vist la notícia ja després d'utilitzar l'aigua. Aquesta és una de les incidències que ha deixat la Borrasca Glòria, conseqüències de les fortes pluges, com la caiguda d'un edifici a Casablanca o un altre a Sant Agustí on encara no s'ha confirmat si hi ha víctimes mortals.