El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El temporal evidencia la delicada situació del Centre

L'edifici afectat pel temporal aquest dimarts -el número 28 del carrer Casablanca- és de propietat privada i estava sent sotmés a reformes.

Des de l'ajuntament anuncien que s'investigaran les causes de l'ensulsiada i es prendran les mesures oportunes.

Dos dies de temporal en Alcoi i dos edificis del Centre que han cedit a la força del vent i la pluja. L'últim aquest dimarts al número 28 del carrer Casablanca, que ha obligat a tallar el vial i a desallotjar els habitatges adjacents. Els veïns del Centre continuen demanant major atenció per al barri i tenen prevista una reunió amb el regidor de Seguretat aquest dijous.

El despreniment s'ha originat al voltant de les 4 de la matinada d'aquest dimarts 21 de gener; una hora intempestiva i que en part gràcies a la qual no s'han hagut de lamentar danys personals. I és que el despreniment ha afectat l'immoble número 28 del carrer, enfront mateix d'un establiment hostaler i prop de les dependències de la Policia Local; una zona doncs amb considerable trànsit de vianants i vehicles.

L'edifici afectat és de propietat privada i estava sent sotmés a reformes. El regidor de Seguretat, Raül Llopis, afirma que l'Ajuntament ha enviat un requeriment al propietari de l'immoble perquè actue, retire tot el material que ha caigut sobre la calçada, i així es puga reprendre el trànsit. "Si no pren mesures de manera immediata, l'Ajuntament haurà d'actuar de manera subsidiària", recorda el regidor, qui sense especificar terminis, apunta que serà "com més prompte millor".

No es tracta d'un episodi aïllat, ja que els veïns del Centre han denunciat en reiterades ocasions l'estat d'"abandonament" que pateixen alguns carrers del barri. És curiosament el cas del carrer Casablanca, on el passat octubre de 2019 es van realitzar diferents concentracions veïnals per a requerir solucions. Venda de droga, ocupació il·legal d'edificis, estat ruïnós dels d'immobles... Des de l'Ajuntament ja s'han realitzat accions preventives; recentment es va enderrocar el número 20 del carrer Casablanca, el qual presentava un avançat estat de degradació.

No obstant això, des de l'associació de veïns del Centre no s'acontenten amb les mesures preses fins al moment. El seu president, Juanjo Nebot, lamenta que l'administració sempre els responga amb el mateix argument en relació amb episodis com el d'aquest dimarts: "en ser propietats particulars ens diuen que no poden actuar, i mentrestant alguns dels propietaris se'n foten". Nebot planteja possibles mesures, com per exemple campanyes amb què obligar als propietaris a vendre els immobles que estiguen buits, o a reformar-los en cas que es requerisca.