El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX invertirà 29 milions en la seua nova seu a Batoi, on es traslladarà en 2023

Les obres començaran a finals del pròxim mes de juny, amb el moviment de terres i la instal·lació de murs pantalla.

L'Institut Tecnològic Tèxtil ho té tot a punt per a iniciar la construcció de la seua nova seu, al barri de Batoi, i on esperen traslladar-se en 2023. Les primeres actuacions es deixaran veure a finals del pròxim mes de juny, amb el moviment de terres per a construir l'edifici. Serà el primer dels 20 paquets d'obra que s'aniran adjudicant progresivament, que en total tindran un cost proper als 29 milions d'euros.

President i director de l'Institut, Rafael Pascual i Vicente Blanes respectivament, han detallat tota aquesta informació en una convocatòria de premsa aquest dijous. El nou edifici, que  estarà al polígon del Castellar, tindrà una superfície de 30.000 m², dels quals 28.000 seran utilitzables. Açò suposa duplicar el total de superfície que l'Institut disposa avui dia en la ciutat d'Alcoi, repartit en la seua actual seu de la plaça Emilio Sala i altres 8 naus industrials llogades en polígons industrials. El president ha reconegut que amb aquest increment d'espai esperen "donar cabuda al creixement que s'espera d'AITEX en els pròxims anys, tant en investigació privada com en fons públics competitius".

Les obres tindran una duració aproximada de dos anys, així que podrien estar finalitzades en setembre de 2022. No obstant això, el trasllat definitiu de l'activitat no es produiria fins a 2023, donada la complexitat de portar tota la maquinària i prestacions d'alta tecnologia que té l'institut.

L'obra estarà dividida en 20 lots o paquets d'obra, 16 dels quals es licitaran per concurrència competitiva i els restants 4, inferiors en cost a 100.000 €, s'adjudicaran sense comptar amb aquesta fórmula. El primer dels lots (en fase d'adjudicació) correspon al del moviment de terres i la instal·lació de murs pantalla a la parcel·la on s'ubicarà l'edifici. L'inici d'aquesta actuació està prevista per a finals de juny, després de la qual s'anirien adjudicant la resta de lots, com ara el d'instal·lació elèctrica o el del sistema de ventilació.

D'altra banda, en la compareixença d'aquest dijous Rafa Pascual ha anunciat que el pròxim 19 de juny finalitza el seu mandat com a president de l'entitat, i que per tant ja s'ha iniciat el procés per a designar el seu successor.