El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX t'ajuda a confeccionar el teu vestit modernista

Ala dreta, la tècnic de formació d'AITEX, María José Doménech; acompanyada de la regidora de turisme Lorena Zamorano, i la responsable de comunicació d'AITEX, Neus Jordá. /AM

Des de dissenyar el patró fins a la confecció, AITEX organitza quatre cursos per a fer el vestit, falda, complement, o tocat per a la Fira Modernista. Els cursos tenen un preu d'entre 110 i 270 euros, on s'inclou el material, i en acabar te'n vas amb la roba d'època enllestida.

La Fira Modernista cada vegada suma més col·laboradors, entitats que organitzen activitats per a nodrit de propostes la fira. I l'últim en sumar-se és l'Institut Tecnològic Tèxtil, AITEX, que posa a disposició 4 cursos molt concrets d'indumentària modernista femenina.

Són cursos per a grups reduïts, d'entre 8 i 10 persones, per tal de poder atendre de manera personalitzada. María José Doménech, tècnic de formació d'AITEX explica que tenim "un professorat molt qualificat, que s'ha documentat sobre les formes, els teixits, els colors, el patronatge i els dissenys" de l'època.

Els cursos són 4. Els dos primers són de vestits d'època, i de faldes i camises, que tenen un preu de 270 euros. El tercer és de bosses de mà i accessoris, amb un preu de 119 euros, i l'últim de barrets i tocats d'alta costura, de 150 euros. En el cost del curs s'inclou no sols la formació i la confecció, sinó tot el material necessari com teixits i ornaments. Tindran lloc al juliol. Els horaris, dies i més informació com la inscripció, es pot consultar ací. Per alguns cursos s'ha establit horari de matí, però des d'AITEX expliquen que si hi ha demanda, es pot fer un altre torn de vesprada.

AITEX ja és un expert en formació, tot i que habitualment està dirigida millorar la inserció dels professionals en el sector tèxtil. En aquesta ocasió obrin els cursos al públic en general, per tal d'apropar el tèxtil al gran públic.