El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alberto Belda sobre la tornada a les aules: "Tots els col·legis d'Alcoi han fet els deures"

Imatge d'arxiu facilitada pel Col.legi Esclaves

L'Ajuntament d'Alcoi i Policia Local ajudaran en les entrades i eixides dels centres. Pren força la possibilitat de disposar de places, parcs o carrers dels voltants dels col·legis per guanyar espai. Tot apunta que seran escalonades.

Conselleria d'Educació i govern central ja han posat les mesures higièniques i sanitàries per a que la tornada a les aules siga el més segura possible i 'conviure' amb la pandèmia de la Covid-19. A Alcoi, el regidor d'Educació, Alberto Belda, afirma que "tots els col·legis d'Alcoi han fet els deures", malgrat que "hi ha alguna petició concreta d'algun centre" que s'abordarà en els pròxims dies. Belda assegura que durant juliol i agost l'Ajuntament s'ha comunicat amb la majoria de centres i serà durant la primera setmana de setembre quan es tanquen totes les consideracions puntuals de cada col·legi.

Els dies previs a l'inici del curs escolar (7 de setembre) seran claus per conèixer la casuística concreta de cada centre. L'Ajuntament d'Alcoi convocarà un Consell Escolar per tal de conéixer les necessitats concretes de cadascun d'ells. Alberto Belda, en declaracions a ARAMULTIMÈDIA, indica que "tots s'han adaptat a la nova normativa", encara que "alguns han tingut més dificultats".

Segons les mesures adoptades per totes les comunitats autònomes i govern central, les més representatives són la mascareta obligatòria fins als 6 anys, control de temperatura i higiene de mans diària almenys 5 vegades, entre d'altres. A més, també s'ha acordat que "l'educació serà presencial de forma prioritària especialment fins segon d'ESO". 

 

Respecte a la jornada continua o partida, cada centre tindrà la que tinguen l'any anterior. Els horaris seran els mateixos que el curs anterior.

Cal recordar que Ajuntament pràcticament no té competències pel que fa a l'educació, ja que depén de Conselleria. En el que sí que ajudarà l'Ajuntament, sobretot, serà en l'entrada i eixida dels estudiants. La idea és fer-ho de forma escalonada, és a dir, que uns cursos entren a les 8 del matí, altres a les 8:10 h, etc. per evitar aglomeracions als accessos.


Segons ha indicat Belda, altre aspecte que han demanat alguns centres d'Alcoi és disposar d'alguna plaça o parc que estiga al costat de cada 'col.le' per guanyar espai en les entrades i eixides. Una altra possibilitat és tallar algun carrer dels voltants del centre amb la mateixa finalitat. Açò sí que és competència municipal, ja que s'ha d'organitzar amb la Policia Local. Cada centre té casuístiques diferents i no és el mateix un centre amb un accés o amb tres.
 

87.000 euros per a activitats extraescolars
 

Educació ha convocat unes subvencions per organitzar activitats de suport educatiu i extraescolars culturals i esportives dirigides a l'alumnat d'entre 3 i 18 anys. Aquestes activitats seran fora de l'horari escolar, inclús dissabtes de vesprada.

Respecte a aquestes activitats, Belda destaca que la intenció del reforç educatiu és "donar suport als alumnes amb una situació més vulnerable". Quant a les activitats esportives extraescolars, no es poden concretar quines es realitzaran.

Segons apunta Belda, les subvencions les demana cada Ajuntament i Alcoi comptarà amb uns 87.000 euros. Les ajudes es poden demanar fins al 4 de setembre per via telemàtica.

Segons el document acordat entre comunitats autònomes i govern central, "els centres donaran servei de menjador i suport educatiu als alumnes vulnerables durant tot el curs escolar, sempre que la situació epidemiològica ho permeta".