El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi arranca la Festa religiosa amb la Processó del Trasllat del Xicotet

Per a tancar el dia, i per a celebrar el BIC dels Moros i Cristians d'Alcoi, s'ha disparat un impressionant castell de focs d'artifici al qual han seguit les primeres entradetes del cicle fester.

La figura d'El Xicotet ha transitat de l'església de Sant Jordi a la parròquia de Santa Maria acompanyada per centenars de festers i devots. Allí rebrà l'homenatge del seu poble. Álvaro Santacreu, Sant Jordiet 2019, ha lluït el seu càrrec amb aquest segon acte principal de l'any.

A poc més d'una setmana per a les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, els festers han fet el trasllat d'"El Xicotet" des de l'església de Sant Jordi fins a la parròquia de Santa Maria, on presidirà els actes festers que se celebren allí començant pel tridu, que se celebra els tres dies abans dels Músics.

El Sant Jordiet 2019, Álvaro Santacreu, ha sigut el màxim protagonista d'aquesta processó, i ha anat saludant a tota la gent que s'ha apropat a veure'l en aquest acte cada any més íntim per la poca gent que segueix la processó des dels carrers. Enguany s'ha celebrat en el dia de Sant Jordi, tot i que no es trobem de ple en la Trilogia perquè s'ha retardat fins al 3, 4, 5 i 6 de maig (la Setmana Santa estava massa apegada a les Festes).

L'alcalde Toni Francés, juntament amb altres autoritats, els representants de l'Associació de Sant Jordi, i els càrrecs d'aquest any (Tomasines, Magenta, Cordó i Muntanyesos) també han estat presents acompanyats per les diferents bandes musicals d'Alcoi i devots de totes les filaes, a banda d'associats. El xicotet, la corporació i l'Assemblea de l'Associació de Sant Jordi han tancat la processó que ha acabat a l'esglesia de Santa Maria amb una xicoteta plegària del Vicari José Luis Llopis, qui ha reclamat l'atenció del poble per als actes religiosos que culminaran amb la Missa a Sant Jordi del dia 5 de maig amb la presència del Cardenal Cañizares.

Per a tancar el dia, i per a celebrar el BIC dels Moros i Cristians d'Alcoi, s'ha disparat un impressionant castell de focs d'artifici al qual han seguit les primeres entradetes del cicle, ja que diumenge de Glòria es van suspendre per la pluja i dilluns no hi havia cap programada.

El pròxim acte són les dos glòries, dissabte a les 17:30 des del Partidor.

Vídeo de la mascletà nocturna