El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra el seu primer festival de la narració oral

'Un fum de contes' tindrà lloc de l'1 al 3 d'octubre a l'IVAM-CADA d'Alcoi. L'entrada és lliure i gratuïta a totes les activitats, fins a complir en l'aforament.
 

Hi haurà contes per adults, per a xiquets, titelles, mostra de llibres il·lustrats i un escenari per a tot aquell que es considere contacontes. Alcoi es converteix, durant un cap de setmana, en la ciutat on es conten tots els contes.

Centenars d'històries es contaran a Alcoi de l'1 al 3 d'octubre en 'Un fum de contes', el primer festival de la narració oral. És una idea triada pels alcoians, ja que va ser la proposta més votada en la passada edició dels pressupostos participatius, dins l'apartat de despesa corrent. I ara es presenta aquest festival de la paraula dita per a omplir-nos el cap de contes.

Tot començarà divendres 1 d'octubre amb la inauguració i una marató de contes als jardins de l'IVAM CADA. Hi participaran contacontes reconeguts que vindran de diferents punts d'Espanya, però també pot apuntar-se qualsevol persona que vulga contar la seua història. Divendres a la nit i dissabte hi haurà diverses sessions de contes tant per a adults com per a xiquets, amb narradors com Eugenia Manzanera, Pep Bruno o Fèlix Albo. També tindrem la conferència '25 razones de cuento' per als interessats en la narració oral. I diumenge serà el torn dels titelles amb la companyia El ball de San Vito, i també amb una obra de les alcoianes Rosa Fraj i Silvia Colomer. A més, els llibreters alcoians oferiran una mostra de llibres il·lustrats. 

"Amb tanta digitalització hem perdut el contacte amb la paraula", diu Silvia Colomer, creadora i coordinadora del festival. Però, afortunadament, "la ciutadania vol cultura", com diu el regidor Raül Llopis. En la presentació també ha participat la regidora de participació Tere Sanjuan, per ser una proposta que ha eixit de la campanya local dels pressupostos participatius. El festival compta amb un pressupost de 16.200 euros.

Per a saber més sobre els contacontes o els espectacles previstos, tan sols has de fer clic en la següent imatge.