El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més aparcaments per la ciutat, la proposta més votada en els Pressupostos Participatius

Des de la regidoria de participació ciutadana expliquen que la participació ha incrementat en tres punts, i ha votat el 7 per cent de les persones censades i majors d'edat a Alcoi.

Els 319.000 euros donaran per a quatre projectes: habilitar més aparcaments, dotar de material l'espai públic de gimnàstica artística, rehabilitar la costera de Santa Ana, i potenciar l'aprenentatge fora de l'aula als col·legis amb el projecte Patis Actius. 

L'Ajuntament ha donat a conéixer els resultats de les votacions dels Pressupostos Participatius i, per tant, els projectes que es duran a terme durant el 2021 amb vora 400.000 euros. 

Dins del capítol d'inversions, on es destinaran 319.000 euros, la proposta més votada, amb més de 1.000 vots, és l'estudi i habilitació de més places d'aparcament als barris del Centre, l'Eixample i Santa Rosa. Una preocupació ampla en la població, ja que aquesta proposta també va ser una de les més votades en l'edició anterior dels pressupostos participatius

La segona proposta més votada suposarà aportar material i elements de seguretat a l'espai públic de gimnàstica artística. La tercera, la rehabilitació de la costera del col·legi Santa Ana, molt danyada pel constant pas de vehicles i persones. Per últim, el projecte 'Patis Actius', que ja han iniciat alguns col·legis d'Alcoi i que amb aquesta nova inversió vora un impuls. L'objectiu de Patis Actius és adequar les zones exteriors dels col·legis per a potenciar l'aprenentatge fora de l'aula. 

Això pel que fa a les propostes d'inversió, perquè les de despesa corrent es faran totes, ja que no superen el pressupost previst, de 80.000 euros, Així al llarg del 2021 vorem, entre altres, un festival de narració oral i contacontes, un congrés sobre protecció animal o una campanya de sensibilització sobre persones amb TEA.