El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebrarà el 31 de març el dia de la Visibilització de les Persones Trans

Hi haurà tallers, música i concentració a la plaça d'Espanya. Però el col·lectiu que ho organitza lamenta que no els deixen penjar la bandera trans en l'Ajuntament i tampoc els hagen oferit una alternativa.

El col·lectiu Ponts d'Igualtat presenta la celebració, el pròxim 31 de març, del Dia de la Visibilització de les Persones Trans. De matí hi haurà un acte institucional a l'Ajuntament, i de vesprada tindrem, a partir de les 17 hores, tallers i música fins a les 19 hores quan es llegirà un manifest i hi haurà concentració a la plaça d'Espanya.

Des del col·lectiu expliquen que les persones trans, tradicionalment s'han vist invisibilitzades, i per això la celebració d'aquest dia. Aitor Pla, president de Ponts d'Igualtat, diu que més de la meitat de les persones que acudeixen a l'associació, són trans.

Però tot i que és un acte d'alegria i reivindicació, també presenta crítiques per part del col·lectiu, perquè, igual que va passar amb el 8 de març, l'Ajuntament no ha permés la col·locació de la bandera trans a la façana de l'Ajuntament. Juan Borrell, vicepresident de Ponts d'Igualtat, explica que l'any passat tampoc els deixaren penjar-la, i com explica en el vídeo, no comparteixen l'argumentació de l'Ajuntament en considerar que sí que es pengen altres decoracions, i asseguren que la normativa parla de publicitat quan la bandera trans "no és publicitat sinó defensa de drets humans". Reclamen que, si no es pot penjar en l'Ajuntament, es busque una alternativa.