El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi consolida una Mesa contra els Delictes d’Odi

Des dels cossos de Seguretat, tant local com nacional es va insistir en el fet que la participació de la ciutadania és essencial però gestionar la informació i tractar el problema.

La Mesa està integrada per la regidoria d'Igualtat, per la d'Esports més la Policia Nacional i la Policia Local i representats de col·lectius LGTBI de la ciutat. Tindrà lloc un encontre trimestral i s'ha acordat que altres col·lectius vulnerables a patir delictes d'odi se sumen a este órgan.

La Mesa contra el Delictes d’Odi està conformada per la regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, la regidoria d’Esports, tècniques d'aquests Departaments, caps de Policia Local i Nacional, representants de col·lectius LGTBI de la ciutat i de tots els grups polítics de la corporació.

La reunió de la mesa, que pretén tindre un encontre trimestral, va tindre lloc el passat divendres 11 de febrer. En esta sessió es va acordar incloure a altres entitats d’altres col·lectius que son altament vulnerables a patir delictes d’odi.

Des dels cossos de Seguretat, tant local com nacional es va insistir en el fet que la participació de la ciutadania és essencial però gestionar la informació i tractar el problema. Van recordar que davant qualsevol situació en què es puga ser víctima d'un delicte d'odi o que s'observe que es puga cometre algun cal denunciar de manera immediata. S'ha de telefonar al 112, no s'ha de callar ni mirar de costat.

Recordem que fa poc un home va ser detès per l’atac que el col·lectiu ‘Ponts d’Igualtat’ va sofrir el passat mes d’octubre del 2021. A la reunió es va parlar també d’estos i altres delictes d’odi recents que han tingut lloc a Alcoi i es va insistir en importància de la visibilitat i la prevenció.