El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Desarticulat a Espanya un grup d'ideologia supremacista, responsable de l'atac a la seu d'Alcoi de Ponts d'Igualtat

En el vídeo, la Policia ha facilitat imatges dels diferents escorcolls i detencions a Alcoi, Ontinyent, i altres punts de Barcelona i Madrid.
 

S'han fet escorcolls i detencions a quatre províncies espanyoles, amb dos detencions a Alcoi i Ontinyent. Es tracta d'un grup que s'organitzava per xarxes socials i "incitava a l'odi i a la violència extrema contra col·lectius antagònics i vulnerables". De fet, al detingut d'Alcoi la policia el fa responsable de l'atac a la seu de Ponts d'Igualtat, el col·lectiu LGTBIQ+ d'Alcoi.

L'operació, sota el nom Ario, ha tingut lloc aquest dimarts 25 de gener de manera simultània en quatre províncies: Alacant, València, Barcelona i Madrid. S'ha detingut un total de 7 persones, dos d'elles a les nostres comarques, a Alcoi i Ontinyent. I en els escorcolls s'ha confiscat armes de diverses classes com un revòlver, 3 carabines, armes simulades, munició, armes blanques, bats de beisbol i manuals per a la fabricació d'explosius. També s'ha confiscat material de caràcter supremacista, com roba i documentació nazi.

La investigació va començar a inicis del 2020, gràcies a una denúncia anònima al portal de col·laboració ciutadana, que alertava de la creació d'un grup en internet d'ideologia d'ultradreta radical i violenta. Els agents van comprovar que el grup es dedicava a "la difusió de missatges d'odi d'extrema hostilitat, i incitava a la violència cap altres col·lectius antagònics i vulnerables". El grup s'organitzava mitjançant les xarxes socials amb diversos perfils i blogs que han sigut bloquejats.

També captaven i adoctrinaven altres persones perquè feren accions violentes, així un dels detinguts, i segons confirma la policia, és el que va realitzar l'atac homòfob contra la seu de Ponts d'Igualtat, el col·lectiu LGTBIQ+ d'Alcoi, el passat mes d'octubre.

Des de Ponts d'Igualtat valoren de forma positiva que s'haja identificat i detingut als responsables de l'atac a la seu, "sobretot, enviar un missatge d'unitat cap al nostre col·lectiu i sobretot contra els missatges d'odi que cada vegada creixen més en el nostre país i també en la nostra ciutat", diu el president de Ponts d'Igualtat, Aitor Pla.

 

Atac a la seu de Ponts d'Igualtat